Brončani na PH-u

MOK RIJEKA Juniori ostvarili prvi uspjeh u 2022.: “Nadamo se da će bronca privući mlade Riječane odbojci”

Ivan Volarić

IGRAČKO SAZRIJEVANJE - Brončani juniori MOK-a Rijeka s trenerom Velimirom Liverićem

IGRAČKO SAZRIJEVANJE - Brončani juniori MOK-a Rijeka s trenerom Velimirom Liverićem

Nadamo se da će nam i ova medalja pomoći da se probijemo u još nekoliko školskih dvorana i privučemo djecu u odbojku. To ide teško, ali radimo na tome - kaže trener Velimir Liverić



RIJEKA U redovima odbojkaša Rijeke 2022. godina započela je – broncom. Za to je zaslužna juniorska momčad, koja je prošloga vikenda u Zadru s dvije pobjede i dva poraza došla do trećega mjesta na prvenstvu Hrvatske. Istina, nije bilo Mladosti zbog problema s koronom, no ni ta činjenica neće umanjiti zadovoljstvo Velimira Liverića, trenera prve momčadi, koji je ovom prilikom zamijenio kolegu Andreja Burića na klupi juniorskog sastava, satkanog u visokom postotku od prvotimaca.


– Prije svega zadovoljan sam jer su svi rekli da su naše utakmice protiv Murse i Kaštele, odnosno utakmica Murse i Daruvara, bile najbolje na prvenstvu – započeo je Velimir Liverić. – Utakmice su bile neizvjesne i zanimljive za gledanje. Što se nas tiče, mi smo iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje. Na početku smo se malo tražili oko postave, razmišljali o tome hoće li Mičetić igrati na sredini ili poziciji primača. Na kraju je Marković odigrao dobro na poziciji primača. Najviše su potegnuli Stanić, Čargonja i tehničar Maglica.


Povukli su – prvotimci. Dali su najveći obol pobjedama i našim igrama. I drugi su, naravno, pružili svoj doprinos. Naše najjače oružje bili su taktika igre, servis i blok. To je ono što nas je držalo ravnopravnima protiv jačih ekipa, protiv slabijih smo bili dobri i u napadu. Stanić je odigrao fenomenalnu utakmicu protiv Daruvara, mislim da je imao preko 80 posto postotak prolaza. Osim toga krasio nas je borbeni duh, dečki su željeli osvojiti medalju i na kraju su u tome i uspjeli.




Lovro Maglica ponio je epitet najboljeg tehničara turnira. Ove sezone ustalio se na toj poziciji u prvoj momčadi Rijeke u Superligi, a nedavno je bio u krugu juniorske reprezentacije.


– Lovro je zaslužio tu nagradu – nastavio je Liverić. – Dizao je raznovrsno, nastojao je razigrati cijelu ekipu. Pokušavali smo igrati sa svih pet napada, što kod drugih ekipa nije bio slučaj. Pretpostavljam da je to presudilo.


Ova medalja je potvrda da se silan napor koji u klubu posljednjih godina ulažu u radu s mladima ipak isplati.


– Nadam se da je ovo početak onoga što smo imali prije desetak godina, kada smo gotovo svaku godinu osvajali medalje na državnim prvenstvima. Izgubili smo dosta djece tijekom pandemije, radimo na tome da ih vratimo. Povećali smo broj treninga, a ti mladi igrači imaju veliku želju za treningom i to nam sigurno sve olakšava. Nadamo se da će nam i ova medalja pomoći da se probijemo u još nekoliko školskih dvorana i privučemo djecu u odbojku. To ide teško, ali radimo na tome. Odjek je dobar, djeca nam se polako vraćaju…- rekao je Liverić.


U subotu se nastavlja Superliga, Riječani na Trsatu dočekuju Sisak. Riječke redove u zimskom prijelaznom roku popunio je Zadranin Lovre Babić. Stigao je prošloga ljeta u Rijeku na studij, trenirao je cijelu jesen na Trsatu, a sada su ga u MOK-u u Rijeci odlučili registrirati. Zaoštrit će konkurenciju na poziciji primača-pucača.