Nova uloga

Mladi riječki košarkaški trener naslijedio Aramisa Naglića na klupi viceprvaka Austrije

Katarina Blažević

Aramis Naglić i Hrvoje Radanović

Aramis Naglić i Hrvoje Radanović

U karijeri je ujedno bio asistent u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske, kao i u Kvarneru 2010 te Splitu, dok je u oba kluba kao glavni trener vodio mlađe uzraste



RIJEKA Riječki košarkaški stručnjak Aramis Naglić više nije trener GGMT Vienne, ali je zato njegovu ulogu preuzeo njegov dosadašnji pomoćnik i sugrađanin Hrvoje Radanović.


Dvije i pol sezone Naglić i Radanović su vodili austrijskog prvoligaša te su u tom razdoblju, odnosno u sezoni 2021./2022. osvojili prvenstvo i Kup Austrije, dok su prije desetak dana zaključili sezonu s titulom viceprvaka Austrije. Istekom ugovora iskusni Naglić i Vienna nisu produžili suradnju, već je bečki klub na dvije godine potpisao s 31-godišnjim Radanovićem, kojemu će ovo biti prvi posao glavnog trenera u seniorskoj košarci.


U karijeri je ujedno bio asistent u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske, kao i u Kvarneru 2010 te Splitu, dok je u oba kluba kao glavni trener vodio mlađe uzraste.




– Izuzetna mi je čast što sam izabran za glavnog trenera Vienne te sam maksimalno motiviran i spreman za izazove koji su pred nama. Predstoji nam slaganje momčadi za iduću sezonu u kojoj želimo korak po korak predanim radom doći do našega cilja. Ovom prilikom bi se zahvalio Aramisu Nagliću s kojim sam postigao fantastične uspjehe. Bile su to predivne tri godine, prije svega s aspekta ljudske strane, a onda i one profesionalne – rekao je Hrvoje Radanović.