FIA PRVENSTVO EUROPE

Mladi riječki automobilist Matija Jurišić u Italiji je na svojoj drugoj inozemnoj brdskoj utrci

Miroslav Krpan

Matija Jurišić (RI autosport)/M. KRPAN

Matija Jurišić (RI autosport)/M. KRPAN

- Na utrkama europskog prvenstva velika je konkurencija, mnogo već iskusnih i trofejnih vozača, ja sam u tom krugu novi i svaki nastup na novoj stazi daje mi podstreh da budem što bolji. Moj se tim brine o svakom detalju, imam podršku najbližih i želju za napretkom – rekao je Matija Jurišić.



RIJEKA Intenzivan ritam nastupa ove si je sezone zacrtao jedan od najmlađih hrvatskih automobilista, svojevremeno trofejni kartingaš, 18-godišnji Riječanin Matija Jurišić, član Autokluba RI autosport. Uz domaće nastupe na brdskim utrkama, Jurišić je protekli vikend iskoristio za još jedan trijumf u prvom »formula driver« nastupu u Buzetu, pobijedivši u konkurenciji juniora.


Ovoga ga vikenda očekuje novi nastup na europskoj sceni, njegova druga inozemna utrka FIA Prvenstva Europe na brdskim stazama bit će Coppa Paolino Teodori, utrka sa 60-godišnjom tradicijom u talijanskom gradiću Colle San Marco.


– Svakim novim nastupom stječem nova iskustva. Na utrkama europskog prvenstva velika je konkurencija, mnogo već iskusnih i trofejnih vozača, ja sam u tom krugu novi i svaki nastup na novoj stazi daje mi podstreh da budem što bolji. Moj se tim brine o svakom detalju, imam podršku najbližih i želju za napretkom – rekao je Matija Jurišić, jedini hrvatski automobilist koji će nastupiti u Italiji.