Hrvatska U-21

Mladi hrvatski reprezentativci nakon izborenog EURO-a: “U prvom dijelu su nas nadigrali, ali zaslužujemo ovaj plasman”

Portal Novilist.hr

Mario Vušković/Foto PIXSELL

Mario Vušković/Foto PIXSELL

Koncentrirani smo bili na jedanaesterce i zasluženo idemo na Euro. Danci su stvarno dobri, imaju opasne igrače na krilima, ozbiljan su protivnik - rekao je Vušković



RIJEKA Mario Vušković bio je jedan od igrača Hrvatske U-21 reprezentacije koji su realizirali jedanaesterac u velikoj pobjedi nad Danskom za plasman na Europsko prvenstvo.


– Od početka kvalifikacija pokazali smo da imamo kvalitetu i da zaslužujemo mjesto na Euru. Danci su dobar protivnik, u prvom dijelu su nas nadigrali, ali kad smo smirili loptu, lakše smo dolazili u šanse, na kraju smo dominirali u produžecima. Koncentrirani smo bili na jedanaesterce i zasluženo idemo na Euro. Danci su stvarno dobri, imaju opasne igrače na krilima, ozbiljan su protivnik – rekao je Vušković.


Igor Matanović ušao je u nastavku u igru te zabio pogodak koji je Hrvatsku odveo do produžetaka, iako je promašio penal u raspucavanju.




– Pobijedili smo, to je najvažnije. Nisam pogodio iz penala, ali nema veze kad je ovako završilo. Dao sam gol u igri i pomogao. Idemo na Euro, jedva čekam. Dobro smo igrali u drugom poluvremenu, hvala Roku za top asistenciju, morao sam samo s dva metra zabiti. Pobijedili smo i to je najvažnije – rekao je Matanović.