Kvalifikacije

Mladi Vatreni uvjerljivom pobjedom preuzeli vrh, izravni plasman na EP im sada ovisi o Norvežanima

Hina

Roko Šimić/Foto PIXSELL

Roko Šimić/Foto PIXSELL

Odabranici izbornika Igora Bišćana pobjedom su zaključili nastup u skupini i sada mogu samo čekati. Hrvatska je preuzela vrh ljestvice sa 22 boda, no Norveška ima dvije utakmice manje i četiri boda manje.PARNU Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija gostujućom pobjedom 4-0 protiv Estonije je zaključila nastup u skupini A kvalifikacija za EP 2023. godine i barem privremeno preuzela vrh ljestvice.


Odabranici izbornika Igora Bišćana pobjedom su zaključili nastup u skupini i sada mogu samo čekati. Hrvatska je preuzela vrh ljestvice sa 22 boda, no Norveška ima dvije utakmice manje i četiri boda manje.


Norveška bi s dvije pobjede preuzela prvu poziciju i direktan plasman na EP, dok bi Hrvatska išla u dodatne kvalifikacije. U slučaju da Norvežani osvoje četiri boda izjednačili bi se s Hrvatskom, a tada bi odlučivala gol razlika.
Bišćanova momčad je na +15, dok Norveška ima +12.


Mlada hrvatska reprezentacija je rutinski stigla do slavlja u Estoniji protiv suparnika koji je upisao svih 10 poraza uz 0-32 razliku pogodaka.


Strijelci su bili Gabriel Vidović (7), Mario Vušković (14), Antonio Marin (41) i Toni Fruk (55).


Hrvatska vodi na ljestvici sa 22 boda, Finska na drugom mjestu ima 19, a Norveška je treća sa 18 bodova.


Mnogo toga će biti jasnije 10. lipnja nakon utakmice Finska – Norveška, a zadnji ogled u ovoj skupini je 14. lipnja kada će Norveška ugostiti Azerbajdžan.