Serie A

Milanski derbi pripao Interu, Martinez pogodio za tri boda, Brozović zaigrao prvi put nakon SP-a

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

U prvom poluvremenu Inter je bio bolji, a sve je naplatio pogotkom u 34. minuti. Nakon kornera kojeg je izveo Calhanoglu najbolje je reagirao Lautaro Martinez koji je glavom pogodio za 1-0



MILANO U milanskom derbiju, dvoboju 21. kola talijanske Serie A, nogometaši Intera su s 1-0 svladali Milan te se time učvrstili na drugom mjestu ljestvice.


U prvom poluvremenu Inter je bio bolji, a sve je naplatio pogotkom u 34. minuti. Nakon kornera kojeg je izveo Calhanoglu najbolje je reagirao Lautaro Martinez koji je glavom pogodio za 1-0.


Dugo vremena se u drugom poluvremenu igralo u laganom ritmu, a onda je Milan krenuo po izjednačenje. Bio je Milan blizu pogotku, ali dva puta nije najbolje reagirao Olivier Giroud. U samom finišu utakmice bliže je bio Inter drugom pogotku nego li Milan izjednačenju te je sve završilo minimalnim slavljem Intera.




Za Inter je od 71. minute zaigrao Marcelo Brozović i bile su to prve minute hrvatskog reprezentativca na terenu u dresu Intera nakon Svjetskog prvenstva. Ante Rebić je, pak, za Milan ušao u igru u 86. minuti.


Nastavljen je tako dobar niz Intera u posljednje vrijeme te ima u zadnjih šest utakmica, u svim natjecanjima, pet pobjeda i jedan poraz. Milan, pak, nastavlja s propadanjem, bila je ovo njegova četvrta izgubljena utakmica u nizu. Prije ove nedjelje primao je Milan tri gola od Intera u Superkupu te četiri od Lazija i pet od Sassuola u prvenstvu.


Nedavno su ove dvije momčadi igrale talijanski Superkup te je i tada slavio Inter, s uvjerljivijih 3-0.


Inter je drugi s 43 boda i ima trinaest bodova manje od vodećeg Napolija. No, ima i tri boda više od treće Rome, dok je Milan ostao šesti s 38 bodova.