Liga prvaka

Milan ranim pogotkom riješio pitanje pobjednika, Bayern slomio PSG u Parizu!

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Bayern je 80 minuta dominirao, mogao i uvjerljivije kazniti PSG, ali na koncu Bavarci mogu biti sretni što u završnici susreta PSG nije izjednačio



PARIZ/ZAGREB U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Bayern je u Parizu pobijedio PSG sa 1-0, dok je u drugom susretu večeri Milan na San Siru identičnim rezultatom slavio protiv Tottenhama.


“Ples kuglica” spojio je europske velikane Paris Saint-Germain i Bayern već u osmini finala Lige prvaka. Prije tri godine ovi su klubovi igrali u finalu u Lisabonu, a Bavarci su slavili sa 1-0 golom Kingsleyja Comana. I ovoga puta Bayern je slavio identičnim rezultatom, a strijelac je ponovo bio Coman.


Bayern je 80 minuta dominirao, mogao i uvjerljivije kazniti PSG, ali na koncu Bavarci mogu biti sretni što u završnici susreta PSG nije izjednačio.




Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić ušao je u igru kod Bayerna u 89. minuti, a Bayern je minutu kasnije ostao s igračem manje nakon što je Benjamin Pavard zaradio drugi žuti karton. Uzvrat je osmog ožujka u Munchenu.


Bayern je od prve minute zagospodario terenom, međutim u prvom dijelu nije imao previše prilika. Bavarci su u prvih 45 minuta imali 60 posto posjeda lopte, četiri kornera, te devet udaraca pri čemu su tek dva išla u okvir suparničkog gola. Najbliže vodstvu gosti u bili u 43. minuti kada je Joshua Kimmich pucao s ruba kaznenog prostora, no Gianluigi Donnarumma je obranio njegov udarac.


Francuski prvak je u prvom poluvremenu bio “nevidljiv”, bezopasan i nemoćan. Tijekom prvog poluvremena PSG nije uputio niti jedan udarac u okvir suparničkog gola, a najveću prijetnju predstavljao je slobodan udarac Lionela Messija u 45. minuti kada je sa 25 metara pogodio “živi zid”.


Bolju igru Bayern je okrunio vodstvom u 53. minuti. Alphonso Davies je nabacio u šesnaesterac, a loptu je dočekao Kingsley Coman zabivši nisko po sredini gola. U 62. minuti opasno je zaprijetio i Eric Maxim Choupo-Moting, ali je domaći vratar ovoga puta bio spremena.


Samo minutu kasnije Choupo-Moting je uzdrmo i vratnicu nakon sjajnog prodora Jamala Musiale. U nastavku akcije nakon ubačaja iz kornera odlično je pucao Benjamin Pavard, ali je Donnarumma sjajno reagirao.


Najbolju priliku PSG je imao u 73. minuti kada je Kylian Mbappe “pobjegao” njemačkoj obrani, no njegov udarac je sjajno obranio Yann Sommer. U 82. minuti PSG je uspio zabiti nakon brze kontre. No, Mbappeov pogodak je poništen zbog zaleđa Nuna Mendesa koji je uposlio mladog francuskog napadača.


Do kraja susreta priliku je imao i Messi, no njegov je udarac blokirao Pavard koji je u sudačkoj nadoknadi “pocrvenio” zbog drugog žutog kartona.


Pariškom sastavu je ovo bio treći uzaatopni poraz nakon ispadanja u francuskom Kupu od Marseillea (1-2) i poraza od Monaca (1-3) u prvenstvu.


Dodajmo kako je za PSG do 56. minute igrao 16-godišnji Warren Zaire-Emery upisavši se u povijest. Naime, sa 16 godina i 343 dana Zaire-Emery je postao najmlađi igrač koji je započeo jednu utakmicu nokaut faze Lige prvaka. Mladi francuski veznjak je nedavno postao i najmlađi strijelac PSG-a u francuskom prvenstvu.


U drugom susretu večeri Milan je identičnim rezultatom porazio Tottenham. Pogodak odluke zabio je Brahim Diaz u sedmoj minuti.


Hrvatski nogometaši Ante Rebić i Ivan Perišić, bivši suigrači iz reprezentacije, srdačno su se zagrlili prije početka susreta. Rebić je započeo susret na domaćoj klupi, a ušao je u igru tek u sudačkoj nadoknadi, dok je Perišić odigrao cijeli susret za londonski klub.


Premda su “Rossoneri” sedam puta bili europski prvaci, ovo im je prvi susret u nokaut fazi Lige prvaka nakon poraza od Atletico Madrida u osmini finala 2014.


Milan je poveo već u sedmoj minuti. Pucao je Theo Hernandez iskosa, no Fraser Forster je obranio njegov udarac. Na odbijanac je natrčao Brahima Diaz, no Forster obranio i njegov udaraca, ali je Diaz iz drugog pokušaja zabio za vodstvo Milana.


Tottenham je prvu priliku imao u 25. minutu. Heung-Min Son je ubacio loptu u protivnički šesnaesterac, ali je domaća obrana otklonila opasnost. Do kraja poluvremena gosti su tražili izjednačenje, ali nije bilo većih opasnosti.


Milan je u 53. minuti mogao povećati prednost, ponovo je u prilici bio Diaz, ali je njegov udarac blokirao Clement Lenglet. U 78. minuti je zaprijetio i Charles De Ketelaere, lijepo je pucao glavom, ali nije dobro naciljao.


U 82. minuti i Englezi su mogli do gola. Ivan Perišić je ubacio iz kornera, pucao je Eric Dier, ali je golman to dobro obranio.


Uzvratni susret je osmog ožujka u Londonu.


U srijedu Club Brugge dočekuje Benficu, a Chelsea gostuje kod Borussije Dortmund.


Idućeg tjedna su na rasporedu preostale četiri utakmice prve runde osmine finala. U utorak, 21. veljače igrat će Liverpool – Real Madrid, te Eintracht Frankfurt – Napoli, a dan kasnije RB Leipzig – Manchester City, te Inter – Porto.


Uzvratni susreti su 7. i 8. ožujka, te 14. i 15. ožujka.