Nogomet

Milan očekuje naporan tempo uoči SP-a, ekipa Piolija sljedeći tjedan dolazi u Zagreb: “Važno je da počnemo dobro”

Hina

Stefano Pioli/Foto REUTERS

Stefano Pioli/Foto REUTERS

Milan do pauze očekuje pet utakmica u Serie A, te dvije u Ligi prvaka. U subotu talijanski prvak dočekuje Monzu, a potom u utorak gostuje u Zagrebu protiv Dinama u Ligi prvaka



MILANO Igrači Milana morat će se naviknuti na naporan raspored jer ih očekuje sedam utakmica u 22 dana prije nego što Serie A ode na pauzu za Svjetsko prvenstvo, rekao je Stefano Pioli, trener “Rossonera, idućeg suparnika Dinama u Ligi prvaka.


Milan do pauze očekuje pet utakmica u Serie A, te dvije u Ligi prvaka. U subotu talijanski prvak dočekuje Monzu, a potom u utorak gostuje u Zagrebu protiv Dinama u Ligi prvaka.


“Moji momci su dosta igrali, ali ja imam skupinu jakih igrača”, rekao je Pioli novinarima.




“Moja jedina želja je da momčad igra na razini na kojoj zna. Utakmica u Monzi označava početak razdoblja u kojem ćemo odigrati sedam utakmica u 22 dana, a važno je da počnemo dobro,” istaknuo je.


U posljednja tri ligaška susreta Milan je upisao tri pobjede (Verona, Juventus, Empoli), ali i upisao dva poraza od Chelsea.


“Moramo gurati i fokusirati se samo na sebe, a ne na protivnike. Dobili smo tri uzastopna ligaška meča, a sada moramo pokušati nastaviti jer trebamo bodove,” istaknuo je Milanov strateg.


Milan će biti bez vratara Mikea Maignana koji je pretrpio ozljedu lijevog potkoljeničkog mišića tijekom treninga u srijedu.


“Razočarani smo zbog Mikea, on je važan igrač. Mislim da će izbivati ​​barem do siječnja,” rekao je Pioli dodavši kako se u momčad vraćaju veznjak Charles de Ketelaere i branič Simon Kjaer.


Milan se trenutačno nalazi na trećem mjestu Serie A sa 23 boda, tri manje od lidera Napolija, te bod manje od drugoplasirane Atalante.


U skupini E nakon četiri kola Milan i Dinamo imaju po četiri boda, drugi je RB Salzburg sa šest, dok je na vrhu Chelsea sa sedam bodova.