Skijanje

Mikaela Shiffrin propušta dva spusta i superveleslalom, ali iz tabora poručuju da je odluku donijela prije početka sezone

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Shiffrin će se posvetiti treninzima za nastavak sezone u tehničkim disciplinama, veleslalomu i slalomu koji su na rasporedu 10. i 11. prosinca u talijanskom SestriereuLAKE LOUISE Vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa američka skijašica Mikaela Shiffrin propustit će tri utrke u brzim disciplinama u kanadskom Lake Louiseu, gdje su koncem tjedna na rasporedu dva spusta i superveleslalom.


Shiffrin će se posvetiti treninzima za nastavak sezone u tehničkim disciplinama, veleslalomu i slalomu koji su na rasporedu 10. i 11. prosinca u talijanskom Sestriereu. Iz njenog tabora su poručili da je odluku o tome da neće nastupiti u Lake Louiseu donijela još prije početka sezone.


Shiffrin je sezonu počela s dvije slalomske pobjede u finskom Leviju, a proteklog vikenda u američkom Killingtonu je bila 13.u  veleslalomu i peta u nedjeljnom slalomu. Amerikanka vodi u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 265 bodova, druga je Švicarka Wendy Holdener sa 240 bodova, dok je na trećem mjestu Slovakinja Petra Vlhova sa 220 bodova.
Shiffrin je u dosadašnjoj karijeri ostvarila 76 pobjeda u Svjetskom kupu. Za sunarodnjakinjom Lindsey Vonn, koja je rekorderka u među skijašicama, zaostaje šest pobjeda, dok je od apsolutnog rekordera Šveđanina Ingemara Stenmarka dijeli deset pobjeda.