BACANJE KUGLE

Mihaljević: “Nisam bio fokusiran, imao sam dobar trening i mislio da će finale doći samo”

Hina

Filip Mihaljević/Foto REUTERS

Filip Mihaljević/Foto REUTERS

"Cijelu godinu radim jedno i onda ovdje napravim nešto sasvim drugo. Cijelu godinu u prvom hicu idem na sigurno, ali danas sam očekivao da ću odmah baciti 21.50. Baš sam fizički bio dobar, ali nisam bio fokusiran na ono što trebam raditi", rekao je Mihaljević.



TOKIO Hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević (27) bio je vidno razočaran svojim nastupom u kvalifikacijama Olimpijskih igara u Tokiju u kojima je s hicem od 20.67 metara zauzeo 15. mjesto i nije izborio nastup u finalu u četvrtak.


“Cijelu godinu radim jedno i onda ovdje napravim nešto sasvim drugo. Cijelu godinu u prvom hicu idem na sigurno, ali danas sam očekivao da ću odmah baciti 21.50. Baš sam fizički bio dobar, ali nisam bio fokusiran na ono što trebam raditi. Išao sam ‘glavom kroz zid’, da sam bio pravi ja možda bih bacio hitac dovoljan za finale. U ponedjeljak sam imao dobar trening i mislio sam da će finale doći samo. Već smo napravili plan za finale, ali prvo je trebalo izboriti to finale. Ovo je još jedno iskustvo, još jedna škola, a prevelika je cijena te škole”, kazao je Mihaljević koji je prije dva mjeseca u Karlovcu ostvario rezultat od 21.94 metara s kojim zauzima šesto mjesto na svjetskim ljestvicama.


Za finale je u Tokiju trebalo baciti najmanje 20.90 m, s tim rezultatom je Amerikanac Peyton Otterdahl kao 12. izborio nastup u četvrtak.