Tenis

Mektić i Pavić ostali bez trofeja u Torinu, Amerikanac i Britanac sjajnim servisom do pobjede u finalu

Hina

Nikola Mektić i Mate Pavić/Foto REUTERS

Nikola Mektić i Mate Pavić/Foto REUTERS

Mektić i Pavić tako su ostali na 14 osvojenih naslova u prve dvije sezone svoje suradnje tijekom koje su odigrali 21 finale



TORINO Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić nisu uspjeli osvojiti naslov pobjednika u konkurenciji parova na ATP Finalu u Torinu, uspješniji od njih su u finalu bili Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury sa 7-6 (4), 6-4.


Mektić i Pavić tako su ostali na 14 osvojenih naslova u prve dvije sezone svoje suradnje tijekom koje su odigrali 21 finale.


Amerikanac i Britanac briljatno su servirali tijekom čitavog susreta, u prvom su setu ukupno izgubili samo četiri poena na svom početnom udarcu, a realizacija nakon ubačenog prvog servisa bila im je 23-24. Ipak, naši igrači su kod rezultata 1-1 uspjeli osigurati “break-loptu”, odnosno odlučujući poen no tada je Salisbury pogodio as. S druge strane, u gemovima na servis Mektića i pavića Ram i salisbury su stalno dolazili do dva osvojena poena, ali nisu uspijevali osigurati niti jednu “break-loptu”.




U “tie-breaku” ipak je do izražaja došla bolja igra američko-britanskog para, kod rezultata 3-3 Mektić nije pogodio prvi servis, a drugi je odmah bio kažnjen sjajnim reternom. Na set-loptu je potom Pavić promašio smeč.


Drugi je set počeo vrlo loše za naš par, Pavić je s dvije dvostruke servis pogreške upao u zaostatak 0-40, prve dvije “break-lopte” naš je par spasio, ali ne i treću. Taj izgubljeni servis Mektić i Pavić nisu uspjeli nadoknaditi.