Tenis

Medvjedev drugu godinu zaredom došao do finala Australian Opena, ponovo je slavio protiv Tsitsipasa

Hina

Danil Medvjedev/Foto: REUTERS

Danil Medvjedev/Foto: REUTERS

Medvjedev je dobio Tsitsipasa i prošle godine u polufinalu Australian Opena, a u međusobnim dvobojima vodi sa 7-2. 



MELBOURNE Ruski tenisač Daniil Medvjedev po drugu godinu zaredom plasirao se u finale Australian Opena gdje će mu protivnik biti Španjolac Rafael Nadal. Medvjedev je u petak u polufinalu dobio Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 7-6 (5), 4-6, 6-4, 6-1.


U prvom setu jedine prilike za break imao je Medvjedev, koji je u devetom gemu ispustio četiri break lopte. No, propušteno je nadoknadio u tie-breaku kojeg je dobio sa 7-5. No, već u prvom gemu drugog seta Tsitsipas oduzima servis protivniku. Prednost breaka uspio je držati do šestog gema kada Rus uzvraća sa breakom.


Do drugog breaka u drugom setu Tsitsipas dolazi kod rezultata 4-4, a potom na svoj servis iskorištava treću set loptu. Početkom trećeg seta Tsitsipas je propustio dvije break lopte, a nakon toga sljedeća prilika za obrat ukazala se tek u desetom gemu kada je Grk servirao za izjednačenje 5-5. No, Medvjedev mu je oduzeo servis i dobio treći set sa 6-4.




U četvrtom setu Medvjedev sa dva breaka dolazi do vodstva 5-1 i potom na svoj servis iskorištava prvu meč loptu.


Medvjedev je dobio Tsitsipasa i prošle godine u polufinalu Australian Opena, a u međusobnim dvobojima vodi sa 7-2.


U prvom polufinalu Rafael Nadal je pobijedio Talijana Mattea Berrettinija sa 6-3, 6-2, 3-6, 6-3. Nadalu, trenutačno petom tenisaču svijeta, bit će to šesti nastup u finalu Australian Opena, a do sada je slavio samo jednom, 2009. godine. Također, imat će priliku osvojiti rekordni 21. Grand Slam naslov u karijeri, i time se odvojiti od Đokovića i Federera, koji imaju po 20 naslova.


U međusobnim susretima Nadal vodi 3-1 protiv Medvjedeva, ali zadnji meč su odigrali na ATP finalu 2020., kada je slavio ruski tenisač.


Muško finale Australian Opena na rasporedu je u nedjelju.