Rukometni svijet potresen

Lino Červar nije mogao pronaći prave riječi kada je čuo za tužnu vijest: “”Nije mi jasno, stvarno mi nije jasno…”

Portal Novi list, Hina

arhiva NL

arhiva NL

"Potresen sam. Sada će Iztok Puc i Zlatko Saračević, cimeri iz Atlante 1996., opet zaigrati zajedno, ali na nekom drugom svijetu. Vrtim filmove unatrag, jako me potresla ova vijest", kroz plač je rekao veliki Valter.



RIJEKA Legenda hrvatskog rukometa i trener Podravka Vegete Zlatan “Zlatko” Saračević (59) preminuo je u bolnici u Koprivnici nakon što mu je pozlilo poslije utakmice protiv Lokomotive.


Ovu potresnu vijest komentirali su i Lino Červar te trener rukometaša Zameta Valter Matošević.


“Nije mi jasno, stvarno mi nije jasno, ja sam u potpunom šoku! Znam da nije bio bolestan, nije mi jasno…”, ponavljao je potreseni Lino.




“On je bio primjer trenerske struke, sportskog ponašanja, olimpijski pobjednik, bio je i moj pomoćnik 2018. godine na Europskom prvenstvu. Bio je sve to, ali prije svega bio je čovjek. Nikad o nikome nije rekao jednu lošu riječ, i nitko o njemu nikada nije mogao reći ništa loše. Ne kažem to reda radi, zaista”, rekao je za Sportske novosti Červar nakon što je čuo tragičnu vijest iz Koprivnice.


“Ja sam mu znao i pokojnog oca, on je isto bio veliki igrač, i igrao je na istom mjestu desnog vanjskog. Ma užas. Izgubili smo jednog velikog sportaša u ova nesigurna i teška vremena. Ovo je stvarno jedan težak udarac i za rukomet, i naš sport i sve nas koji smo ga znali. Šokiran sam, teško mi je u ovom trenutu govoriti. Izgubili smo jednog velikog čovjeka, sportaša, trenera. Strašno, bio je stvarno velik čovjek, ljudina“, prisjetio se bivši hrvatski izbornik.


Najtrofejniji riječki sportaš Valter Matošević sa Saračevićem je osvojio olimpijsko zlato, ali i odigrao još puno utakmica…


“Ne znam što bih vam rekao, potresen sam. Sada će Iztok Puc i Zlatko Saračević, cimeri iz Atlante 1996. opet zaigrati zajedno, ali na nekom drugom svijetu. U šoku sam, ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo. Vrtim filmove unatrag, jako me potresla ova vijest”, kroz plač je za Sportske novosti rekao u telefonskom razgovoru veliki Valter.