Dvoboj u Ligi nacija

Mateo Kovačić uoči gostovanja u Austriji: “Ovdje sam rođen i odrastao, bit će to posebna utakmica za mene”

Hina, Portal Novilist.hr

Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Na tribinama će biti obitelj i puno mojih prijatelja, lijep je osjećaj za mene, kazao je veznjak Chelseaja



BEČ Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić rođen je u austrijskom Linzu, a sutra će u Beču protiv Austrije zaigrati u dresu Hrvatske.


“Rođen sam ovdje, odrastao sam ovdje, moji prvi dani su bili u Austriji, ovdje sam živio do 13 godine. Moja obitelj i danas živi ovdje. Za mene je ovo posebna utakmica, drago mi je što se mogu vratiti ovdje gdje sam odrastao. Na tribinama će biti obitelj i puno mojih prijatelja, lijep je osjećaj za mene,” kazao je veznjak Chelseaja.


Hrvatska će u posljednjem kolu imati priliku uzvratiti Austrijancima za poraz u Osijeku (0-3). Bio je to jedini poraz “Vatrenih” i jedina austrijska pobjeda u skupini.




“Krenuli smo jako loše s velikim porazom, koji nismo očekivali. Loše smo ušli, no kasnije smo pokazali karater. Evo nas sa 10 bodova na vrhu skupine. Sutra nas čekuje nas teška utakmica, moramo biti koncentrirani i odigrati našu igru i pokušati pobijediti.”


Naglasio je kako je Austrija odlična, ali da se “Vatreni” moraju koncentrirati na svoju izvedbu.


“Mi naravno gledamo našu igru i moramo se fokusirati na nas. Austrija je odlična ekipa, to smo vidjeli u Osijeku.”


Kovačić je istaknuo kako voli igrati za reprezentaciju, dodavši kako “Vatreni” imaju priliku izboriti Final Four.


“Super je kad smo prvi i sve ide odlično. Imamo priliku izboriti Final Four i sutra to moramo potvrdimo,” poručio je Kovačić.