U paru s Brazilcem

Mate Pavić nakon osvajanja US Opena: “Odigrali smo jako teških pet mečeva, ovo je lijepa priča za Hrvate”

Portal Novilist.hr

Reuters

Reuters

U drugom kolu su naši protivnici servirali za meč... Izvukli smo se iz svih tih situacija, gradili samopouzdanje, igrali sve bolje i bolje - rekao je hrvatski tenisač



NEW YORK Mate Pavić nije krio zadovoljstvo nakon finala US Opena u kojemu je s Brazilcem Brunom Soaresom pobijedio drugoga Hrvata Nikolu Mektića i Nizozemca Wesleyja Koolhofa te tako došao do svojega drugog Grand Slama u ovoj konkurenciji.


– Imali smo težak turnir, jako teških pet mečeva. U drugom kolu su naši protivnici servirali za meč… Izvukli smo se iz svih tih situacija, gradili samopouzdanje, igrali sve bolje i bolje. S obzirom na dva Hrvata u finalu, ovo je lijepa priča za hrvatske gledatelje – rekao je Mate Pavić nakon meča, a otkrio je i što mu je bila mala motivacija tijekom finala.


– Gledali smo playoff utakmice NBA lige zadnjih dana i znate kako košarkaši kada slave titulu stave skijaške naočale i slave sa šampanjcem, e pa tako smo mi s trenerom i fizioterapeutom pričali da ćemo napraviti jer smo prije finala morali nositi posebne naočale tijekom jedne terapije, ha, ha.. O tome sam razmišljao nekoliko puta tijekom meča – prisjetio se Pavić.