Croatia Indoor

Martin Sinković i deveti put zaredom najbolji u Rijeci! Mlađi brat slavio ispred Valenta: “Brat je ipak imao tešku zimu, dobio je drugo dijete”

Katarina Blažević

Martin i Valent Sinković/Foto A. KRIŽANEC

Martin i Valent Sinković/Foto A. KRIŽANEC

Martin je pobijedio s vremenom 5:46.1 minuta, nadmašivši brata Valenta (5:48.5). Treće mjesto pripalo je Patriku Lončariću (5:51.7), a četvrto njegovu bratu Antonu (5:54.0)



RIJEKA Martin Sinković i devetu godinu zaredom okitio se titulom pobjednika Otvorenog prvenstva Hrvatske u ergometrima u Centru Zamet. Mlađi Sinković ostvario je ono što je i najavljivao, uspio je savladati godinu dana starijeg brata Valenta, ali novi rekord je ipak izostao.


Martin je na Croatia Indooru na 2000 metara slavio s vremenom 5:46.1 te mu je malo nedostajalo da popravi najbolje vrijeme ovog natjecanja, a ono je upravo njegovo iz 2015. godine – 5:45.5 minuta.


Valent je ostao iza brata s vremenom 5:48.5, dok je treće mjesto pripalo Patriku Lončariću (5:51.7), a četvrto njegovu bratu Antonu (5:54.0). Uspješan dan i start sezone za dva para braće, kao i za Mladost s obzirom da su svi redom članovi zagrebačkog kluba.


Andrej Smilović i Marko Filipović/Foto A. KRIŽANEC




– Jako sam zadovoljan, ali znao sam da će biti gusta utrka protiv brata kao i svaki put. Zadovoljan sam i svojim i njegovim vremenom. On je imao dosta tešku zimu, dobio je drugo dijete, ha, ha. Da, malo je stoga umorniji. Baš sam zadovoljan. Utrka je pokazala i da mi je forma dobra na početku sezone. Da sam išao i sekundu, dvije sporije bio bih zadovoljan. A ovako je super – rekao je nakon utrke Martin Sinković, zlatni olimpijac iz Rio de Janeira i Tokija.


Foto A. KRIŽANEC


Prošle godine njegova je pobjeda bila nešto uvjerljivija jer je tada Valent izostao zbog ozljede, a drugoplasirani je David Šain zaostao za pobjednikom sedam sekundi i tri stotinke. Ove godine braća Lončarić preskočila su Šaina, koji je utrku završio na petom mjestu.