PH u ergometrima

Martin Sinković deset od deset na Croatia Indooru u Rijeci! Patrik Lončarić na drugom mjestu, Valent treći

Marko Dobrecović

Foto M. GRACIN

Foto M. GRACIN

Uvijek mi je posebno drago doći u Rijeku. Deseti put sam na ovom natjecanju, a ovo mi je deseta pobjeda. Predivan osjećaj - kaže Martin Sinković. Patrik Lončarić drugi, Valent Sinković treći



RIJEKA Favoriti Josipa Jurković i Martin Sinković uspješno su otvorili godinu Olimpijskih igara, pobijedivši na jubilarnom desetom izdanju Prvenstva Hrvatske u ergometrima Croatia Indoor u danu prepunom snažnih veslačkih zaveslaja u centru Zamet. Croatia Indoor najveće je regionalno veslačko natjecanje u zatvorenom te jedino u službenom kalendaru Međunarodnog veslačkog saveza, a ono je i u ovom izdanju na jednom mjestu okupilo najbolje hrvatske veslače i veslačice svih dobnih uzrasta te njihove regionalne kolege. Na otvaranju organizatori su se prisjetili osnivača natjecanja i važnog čovjeka hrvatskog veslanja Andreja Smilovića koji je preminuo prije dva tjedna.


Najveća konkurencija vladala je u najzanimljivijoj utrci, onoj u kojoj su snage odmjerili seniori. Martin Sinković iz utrke je izašao kao pobjednik, a s vremenom 5:46.6 minuta približio se osobnom rekordu koji iznosi 5:45 minuta. U troboju iza Sinkovića mlađeg, mladi Patrik Lončarić uhvatio je drugo mjesto utrke sa svega 4 desetinke boljim vremenom od Valenta Sinkovića (5:50.1), dok je David Šain završio na četvrtom mjestu (5:51.5).


U dobroj formi


Desetom pobjedom u deset izdanja Croatia Indoora Martin Sinković održao je niz neporaženosti na riječkom natjecanju.




– Volim i uvijek mi je posebno drago doći u Rijeku. Deseti put sam na ovom natjecanju, a ovo mi je deseta pobjeda. Predivan osjećaj. Uvijek dobra utrka protiv brata, uvijek bude gusto i nikad nije lagano. Zimske pripreme su dobro prošle, bez ozljeda te smo već preko mjesec dana na vodi. Pariz je jedino što nam je u mislima i vjerujem da se i tamo možemo boriti za zlato. Ovo natjecanje je provjera u kakvoj smo formi, stoga je dobro znati da smo u dobroj formi. Vrijeme je bilo sekundu sporije od osobnog rekorda. Uvijek želim ići ispod tih 5:45. Još nisam uspio, ali nikad se ne zna. Zadovoljan sam ovim natjecanjem, daje nam jednu sigurnost i sad možemo dalje raditi – rekao je Martin Sinković.


Iako je konkurencija seniorki obuhvaćala manji broj natjecateljica, djevojke su pokazale dobru formu i popravljale svoje osobne rekorde. Najbolja u tome bila je Josipa Jurković, koja je vremenom 6:43.1 izašla kao pobjednica. Na drugom mjestu završila je Josipina sestra Ivana, dok najbolje tri upotpunjuje Nina Koštanjek.


Luzern istine


Sestre Jurković se nakon uspješnog predstavljanja na Croatia Indooru okreću natjecanjima na vodi. Dobrom formom žele izboriti Olimpijske igre.


– Pokušavamo biti dosljedne i svake se godine doći natjecati na Croatia Indooru. To nam je ujedno pokazatelj za daljnja natjecanja koja dolaze u sezoni i samim time, ako odradimo dobar rezultat, to nas gura naprijed jer sve je lakše kad svake godine na ovom natjecanju popravite svoj osobni rekord. Motivacijski djeluje na nas i svaki nam je put drago doći natjecati se. Sada nam najprije slijedi Otvoreno prvenstvo Zagreba, potom Europsko prvenstvo u Szegedu te utrka u Luzernu na kojoj se moja sestra Ivana Jurković i ja borimo za kvalifikaciju na Olimpijske igre – dodala je Josipa Jurković.