Višestruki prvak

Marquez propušta VN Nizozemske zbog ozljeda nakon pet padova u Njemačkoj

Hina

Marc Marquez/Foto REUTERS

Marc Marquez/Foto REUTERS

Tridesetogodišnji Španjolac odustao je od VN Njemačke nakon pet padova prije utrke na stazi Sachsenring na kojoj je pobijedio osam puta u svojoj MotoGP karijeri



AMSTERDAM Šesterostruki MotoGP prvak Marc Marquez u nedjelju je rekao da će propustiti VN Nizozemske nakon što se nije uspio oporaviti od ozljeda pretrpljenih na VN Njemačke prošlog vikenda.


Tridesetogodišnji Španjolac odustao je od VN Njemačke nakon pet padova prije utrke na stazi Sachsenring na kojoj je pobijedio osam puta u svojoj MotoGP karijeri.


Vozač Honde još nije završio niti jednu utrku ove sezone i nalazi se na 19. mjestu u poretku, u sezoni kojom je do sada dominirao Ducati.




“Nisam stigao na Assen (trkaću stazu) fizički 100 posto spreman. Osim uganuća i prijeloma prsta, tu je i slomljeno rebro koje mi je zadavalo mnogo boli”, rekao je Marquez.


“Jutros sam se probudio s jakom boli i nakon pregleda, zajedno s liječničkim timom odlučili smo da se danas ne utrkujem kako se ne bi pogoršalo i kako bismo se mogli oporaviti sljedećih tjedana.”