Neiskustvo presudilo Riječanima

Marko Blažić nakon poraza vaterpolista Primorja na otvaranju sezone: “Presudile su sitnice”

Valentina Prokić

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Dečki su dali sve od sebe. Mornar je dobar protivnik za prvu utakmicu, umalo smo ih iznenadili. Pokazali smo da ima nešto u nama – rekao je kapetan vaterpolista Primorja EB i jedan od najiskusnijih Marko Blažić



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste bank novo su prvenstvo Hrvatske na svom bazenu otvorili porazom od Mornara BS. I gostujuća momčad je jedna od mlađih u natjecateljskim vodama, no iskusniji su taman onoliko koliko treba da u presudnim trenucima »vodu prebace na svoj mlin«.


Primorjaši, od kojih je većina tek prvi put zaigrala u jednoj seniorskoj utakmici, dobro su parirali Mornarima, no za nešto više treba i malo više iskustva koje riječkim vaterpolistima još nedostaje. No, i uza sve to našli su se nadomak izjednačenju u završnim trenucima susreta.


– Dečki su dali sve od sebe. Mornar je dobar protivnik za prvu utakmicu, umalo smo ih iznenadili. No, nažalost neke sitnice su na kraju presudile, ta neka žestina koju su oni imali i koja je bila malo jača od naše. Radimo na tome kao i na drugim stvarima. Ovo nam je bila prva utakmica i pokazali smo da ima nešto u nama – rekao je kapetan vaterpolista Primorja EB i jedan od najiskusnijih Marko Blažić.




Imali su domaći u nekoliko navrata prilike koje su utakmicu mogle odvesti u još neizvjesnije vode već na samom početku kada su gosti poveli 3:1, no baš u tim trenucima kada se igrač nađe »oči u oči« s vratarom, iskustvo dolazi ponajprije do izražaja.


– Imali smo zicere, mogli smo ići u prvoj četvrtini na 3:3, ali to je utakmica, neki puta bude bolje, neki puta gore. Na kraju se uvijek to izjednači i uloženi rad i trud se uvijek na kraju vrate – dodaje Blažić koji je pokušao provući loptu kroz već zatvorene puteve prema vratima Mornara u posljednjim sekundama ciljajući izjednačenje, no vratar Kordić nije se dao iznenaditi.


U nastavku prvenstva Primorjaši gostuju na uvijek vrućem bazenu šibenskog Solarisa gdje ih očekuje novi, još teži izazov.


– Tamo je uvijek paklena atmosfera i velika borba za bodove. Nadamo se da ćemo im moći pokazati zube – poručio je odlučno kapetan Blažić.