DOIGRAVANJE VATERPOLISTA

Marko Blažić nakon pobjede Primorja EB u prvom susretu četvrtfinala: “Prilika koja se ne smije ispustiti”

Valentina Prokić

Marko Blažić/Foto: arhiva NL

Marko Blažić/Foto: arhiva NL

- Šibenčani više nemaju što izgubiti i ići će na sve ili ništa. No, mi ih dobro poznajemo, znamo njihove jake i slabije strane te ćemo ih spremni dočekati - rekao je Blažić



RIJEKA Vaterpolisti Primorja EB odškrinuli su vrata polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske. Primorjaši su u gostima kod šibenskog Solarisa u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja pobijedili 10:9 te s malom prednošću očekuju uzvratni dvoboj koji će se igrati u subotu na Kantridi.


Kao što je bio slučaj i u prošle dvije utakmice sa Šibenčanima i ova je bila napeta te posve izjednačena od prve do posljednje minute. Rezultat je još jednom bio u korist Primorja EB, a pobjednički pogodak postigao je Marko Blažić.


– Tako se pogodilo ovaj put. Nije važno tko je dao pobjednički gol, glavno da smo mi pobijedili i da s malom prednošću čekamo subotu. Solaris je protivnik po našoj mjeri. Imamo dugu povijest napetih utakmica s njima jer se već dvije godine međusobno borimo za četvrto, peto mjesto. Ni ovaj susret nije bio ništa drugačiji, igralo se gol za gol, tek smo u jednom trenutku uspjeli pobjeći na dva razlike, dvije i pol minute prije kraja druge četvrtine, ali brzo se vratila utakmica u egal – kaže Marko Blažić.




Još se jednom u redovima riječkih vaterpolista istaknula »hobotnica« na golu, vratar Fran Čubranić, koji je odradio sjajan posao.


– Fran je bio fantastičan na golu. On je ključan dio naše obrane, ali nadam se da ćemo mu još više pomoći na Kantridi. No, pokazalo se da se možemo osloniti i na naše mlađe suigrače, Niko Čubranić i Noa Burburan su se iskazali te vjerujem da ih čeka sve veća i veća minutaža. Moram ipak reći da je to bilo samo prvo poluvrijeme i da taj jedan gol prednosti neće značiti ništa ako ne odigramo i uzvratni susret na najvišoj razini. Ova pobjeda nam znači puno u smislu motiva i pozitivne atmosfere za uzvrat – mišljenja je Blažić.


No, šibenski Solaris će na Kantridi biti još opasniji.


– Šibenčani više nemaju što izgubiti i ići će na sve ili ništa. No, mi ih dobro poznajemo, znamo njihove jake i slabije strane te ćemo ih spremni dočekati. Imamo cijeli tjedan za taktičku pripremu i ispravke te poboljšanja u igri. Naša dobra obrana i konkretan napad donijet će nam toliko željeno polufinale. Vjerujem da ovu priliku nećemo ispustiti – zaključio je Blažić.