Svjetsko rukometno prvenstvo

MARINO MARIĆ Zbunjeno smo krenuli u utakmicu, ali nema razloga za paniku

Hina

Marino Marić/Foto REUTERS

Marino Marić/Foto REUTERS

Čestitam Japancima. Osvojili smo bod i idemo dalje. Kad pogledamo sljedeću grupu nema nekog razloga za paniku, za strah. Ovo je jedna velika opomena koju ja osobno, a nadam se i ekipa, shvaćam ozbiljno - rekao je hrvatski pivot



ALEKSANDRIJA Hrvatski rukometaši otvorili su nastup na Svjetskom prvenstvu u Egiptu osvojivši samo jedan bod u dvoboju protiv reprezentacije Japana s kojom su odigrali 29-29 (14-17) zaostajavši u prvom poluvremenu čak i za šest pogodaka, a pivot Marino Marić je nakon utakmice rekao da je ovo velika škola i opomena.


Marić je sa sedam pogodaka iz osam udaraca bio najefikasniji igrač hrvatske reprezentacije koja je samo jednom na utakmici imala prednost i to odmah na početku nakon pogotka Manuela Štrleka, da bi u završnici dvoboja, devet sekundi prije kraja Ivan Čupić pogodio sedmerac za konačnih 29-29.


“Dosta zbunjeno smo krenuli u utakmicu i nismo odgovorili na njihovu brzinu. Bilo je jako teško igrati protiv njih što se tiče obrambenog dijela. U napadu je bilo dosta prostora, ali smo radili neke pogreške i na kraju je to rezultiralo da smo uzeli samo bod. Naravno, razočaravajuće za sve nas i naše gledatelje, fanove”, rekao je Marino Marić te dodao:




“Jedna velika škola. Čestitam Japancima. Osvojili smo bod i idemo dalje. Kad pogledamo sljedeću grupu nema nekog razloga za paniku, za strah. Ovo je jedna velika opomena koju ja osobno, a nadam se i ekipa, shvaćam ozbiljno.”