Tenis

Marin Čilić se oprostio od Roland Garrosa, Federer i ovoga puta bolji

Hina

Marin Čilić i Roger Federer/Foto REUTERS

Marin Čilić i Roger Federer/Foto REUTERS

Čilić je nakon dva sata i 38 minuta igre doživio i deveti poraz od Federera, kojeg je pobijedio samo na US Openu 2014. godine.



PARIZ Hrvatski tenisač Marin Čilić oprostio se od nastupa na Roland Garrosu porazom u drugom kolu od legendarnog Švicarca Rogera Federera s 2-6, 6-2, 6-7 (4), 2-6.


Čilić je nakon dva sata i 38 minuta igre doživio i deveti poraz od Federera, kojeg je pobijedio samo na US Openu 2014. godine. Marin je u prvom setu dvaput izgubio svoj početni udarac, ali je u drugom setu Švicarcu uzvratio na isti način s dva “breaka” servisa.


U ključnom trećem setu Čilić je nadoknadio zaostatak od 1-3, dogurao do “tie-breaka” gdje ga je seta koštao samo jedan izgubljeni poen na servisu kod 1-2. To je demoraliziralo Čilića, koji je u četvrti set krenuo s zaostatkom od 1-3, da bi Federer još jednim “breakom” u osmoj igri okončao meč.




Čilić je u meču imao 12 aseva, ali i 6 dvostrukih pogrešaka, dok je Federer napravio 16 aseva i samo jednu dvostruku. U winnerima su bili skoro izjednačeni (43-47), ali je Marin napravio puno više neprisiljenih pogrešaka (44) od 39-godišnjeg Švicarca (27).