davis cup

Marin Čilić propustio četiri meč lopte i izgubio od Sinnera, o pobjedniku će odlučivati meč parova

Hina

Marin Čilić/Foto: REUTERS

Marin Čilić/Foto: REUTERS

Čilić je odigrao izvanredni prvi set, u drugom je imao četiri servisa za meč, ali Talijan je uspio okrenuti susret u svoju korist



TORINO Deseti tenisač svijeta Talijan Yannick Sinner pobjjedio je u drugom pojedinačnom dvoboju Davis Cupa u Torinu Marina Čilića s 6-3, 6-7 (4), 3-6, pa je rezultat meča Italija – Hrvatska sad 1-1.


Čilić nije uspio odvesti Hrvatsku u polufinale, iako je u drugom setu servirao za meč, pa će o pobjedniku odlučiti meč parova.


Čilić je odigrao izvanredni prvi set, sa 13 winnera i šest aseva nije dopustio nijednu “break-loptu”, a u četvrtom gemu je oduzeo servis Sinneru. Marinu su trebale čak četiri set-lopte da završi set s 6-3 i stigne do velike psihološke prednosti.




Najbolji hrvatski tenisač zadržao je visoku razinu igre i početkom drugog seta, s nekoliko sjajnih reterna odmah je uzeo Sinnerov servis za 1-0. Talijan ipak vraća break u četvrtom gemu i to kada je Marin imao 40-0. Čilić je spasio loptu za obrat kod 2-3, pa propustio jednu kod 3-3, da bi konačno kod 4-4 Marin još jednom napravio “break” i stigao u poziciju da servira za meč. No, Sinner je pokazao zašto je deseti igrač svijeta, vratio se iz izgubljene pozicije bez izgubjenoga poena na Čilićev servis.


Iznimno napet set otišao je u tie-break, u kojem je prvo Sinner otišao na 4-2, Marin se vratio na 4-4, a Talijan uspio dobiti tri poena u nizu i doći do poravnanja u setovima. Čilić je u drugom setu imao samo 55 posto ubačaja prvog servisa, imao je i osam winnera više od Sinnera, ali i 11 nepriiljenih pogrešaka više.


Odlučujući set otvara Sinner “breakom”, a Marin iskorištava tek četvrtu loptu za obrat za “rebreak” i poravnanje na 1-1. Nažalost, Marinova snaga je kopnila, ponedstajalo je snage i Sinner u ključnom sedmom gemu dolazi do ključnog “breaka”, a dva gema kasnije i do pobjede u meču.


Bio je ovo njihov prvi međusobni dvoboj.


U prvom pojedinačnom dvoboju četvrtfinala Davis Cupa u Torinu Borna Gojo je svladao Lorenza Sonega s 7-6 (2), 2-6, 6-2.


Za odlučujući meč parova kojim će biti zaključen susret nominirani su Nikola Mektić i Mate Pavić s hrvatske, te s talijanske strane Fabio Fognini i Simone Bolelli.