Trener Zameta

Marijanović zadovoljan nakon pobjede Zamećana u Kutini: “Dečki su reagirali fenomenalno”

Igor Duvnjak

OZLIJEDIO ŠAKU - Tomislav Kvastek/Foto V. KARUZA

OZLIJEDIO ŠAKU - Tomislav Kvastek/Foto V. KARUZA

Mi smo našu taktiku svodili na ritam. Znali smo da je Moslavina pomalo »teretna ekipa« i mi smo morali pojačati trku da ih izmorimo i postignemo što više lakih golova - kaže trener Marijanović



RIJEKA Rukometaši Zameta su se imali čemu radovati u Kutini, gdje su pobijedili domaću Moslavinu i osvojili, ako ne kapitalne, onda svakako vrlo vrijedne bodove u borbi za Ligu za prvaka. Mlada momčad trenera Igora Marijanovića, predvođena nezaustavljivim iskusnim krilom Damirom Vučkom, autorom čak 10 golova, izrešetala je domaću mrežu i u završnici sačuvala bodove.


– Atmosfera je dobra, dečki su sretni – rekao je Igor Marijanović, koji, uz zadovoljstvo zbog punog pogotka, ističe i jedan problem. – Kvastek nam se ozlijedio, nadamo se da ozljeda šake nije teža, ali svejedno, to nam je malo poremetilo raspoloženje. Pao je na ruku.


Riječani su na svom terenu u prvom dijelu nadmašili Moslavinu s čak 14 golova razlike, ovog puta su također došli do pobjede gradeći je već u prvom dijelu kada je njihov golman Marin Sorić kapitulirao samo dvanaest puta. Nastavak je donio uzbuđenja u kojem su domaćini itekako htjeli i pokušali prebrisati minus, ali Marijanovićevi igrači su čuvali prednost do kraja.


Pune tribine




– Bila je to jako teška utakmica. Tribine su bile pune, navijanje glasno, mi se u tom prvom poluvremenu nismo baš najbolje snašli. Na odmoru smo u svlačionici ponovili naš dogovor od prije utakmice, nastavak nam je krenuo kako treba, sve smo vrijeme držali dva-tri gola prednosti.


Riječani su pritom težili takozvanim lakim golovima, nastojali su jednostavno pretrčati Moslavinu, računajući na svoju »brzinu više«.


– Mi smo našu taktiku svodili na ritam. Znali smo da je Moslavina pomalo »teretna ekipa« i mi smo u utakmici morali pojačati trku da ih izmorimo i postignemo što više tih lakih golova. Uspjeli smo u našoj namjeri, dosta je naših pogodaka bilo iz kontre i polukontre. Odradili smo ono što smo se dogovorili.


Liga za prvaka


Zamet je u Kutini nadmašio izravnog konkurenta u Ligi za prvaka, s kojim je bodovno izjednačen, ali ima bolji međusobni omjer.


– Ova utakmica nam je bila jako bitna jer nam je Moslavina uz Varaždince izravni konkurent u borbi za Ligu za prvaka, za treću poziciju. Dečki su reagirali fenomenalno, borbenost i zalaganje su bili na zavidnoj razini. Sada se okrećemo Varaždinu 1930. Nastojat ćemo što bolje pripremiti utakmicu, na domaćem terenu odraditi posao i svladati još jednog direktnog konkurenta.
Osokoljeni Zamećani ulaze u finiš prvog dijela prvenstva s realnim šansama za proboj u Ligu za prvaka, dojam je da drže adute u rukama.


– Recimo da imamo karte u rukama, no ne znam kakva će biti situacija sa zdravstvenim biltenom. Možda će tijekom tjedna biti problem da se »skrpamo«, ali nećemo tražiti isprike. Moramo se skupiti, stati jedan uz drugoga i tražiti dobru utakmicu, pokušati uzeti ta dva boda.