Skijanje

Marco Odermatt osvojio mali superveleslalomski globus

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Iskoristivši dobar startni broj, Rogentin je tijesno pobijedio druga dva švicarska skijaša koji su startali neposredno prije njega



SAALBACH Švicarac Marco Odermatt osvojio je u petak mali superveleslalomski globus u austrijskom Saalbachu nakon petog mjesta u posljednjoj utrci superveleslaloma koju je osvojio njegov sunarodnjak Stefan Rogentin.


Iskoristivši dobar startni broj, Rogentin je tijesno pobijedio druga dva švicarska skijaša koji su startali neposredno prije njega, Loïca Meillarda za tri stotinke, Arnauda Boisseta za 15 stotinki. Ovo je prva pobjeda u Svjetskom kupu za Rogentina (29).


Odermatt je osvojio mali superveleslalom drugu godinu zaredom jer je Austrijanac Vincent Kriechmayr, jedini koji ga je mogao izazvati za ukupnu pobjedu u superveleslalom, završio kao šesti. Tako je slavio Odermatt, koji je sezonu završio s ukupno 495 bodova, te pobijedio austrijskog rivala sa 86 bodova.Raphael Haaser, također Austrijanac, bio je treći u ukupnom poretku discipline sa 224 boda zaostatka za izvanrednim Švicarcem.




Odermatt nakon Velikog kristalnog globusa, te onih malih u veleslalomu i superveleslalomu, može osvojiti i onaj u spustu u nedjelju, u zadnjoj utrci sezone. Ako mu to uspije, ponovit će uspjeh nakon 23 godine Austrijanca Hermanna Maiera.


Odermatt, koji je ove sezone nadmašio konkurenciju, može srušiti i vlastiti rekord u osvojenim bodovima od 2042 boda prošle godine, a sada ima 1947.