BLIŽI SE KRAJ SEZONE ODBOJKAŠICA

Mara Štiglić, mlada nada riječkih odbojkašica: “Kaštelu možemo opet iznenaditi”

Luka Medak

Mara Štiglić/Foto: D. ŠKOMRLJ

Mara Štiglić/Foto: D. ŠKOMRLJ

- Sada smo puno uigranije nego na početku sezone, tako da nije nemoguće da ih ponovo iznenadimo. Ako ne to, barem da im uzmemo set ili dva. U svakom slučaju bit će teško jer su sigurno željne osvete - govori Mara.



RIJEKA Superligaška sezona odbojkašica polako je na izmaku. Preostala su još tri kola do kraja sezone koju su Riječanke odigrale iznad očekivanja, a važan kotačić u svemu tome bila je 15-godišnja Mara Štiglić, jedna od najmlađih igračica u sastavu. Iza nje i suigračica je finale Kupa Snježane Ušić u kojemu je ipak presudilo iskustvo Mladostašica.


– Zadovoljna sam tim finalom jer smo dale sve od sebe, bez obzira na to što to nije bilo dovoljno. Imala sam malu tremu prije te utakmice jer ipak je bio i prijenos na televiziji, ali čim je susret započeo na to više nisam mislila i potpuno sam se posvetila igri – objašnjava Mara.


Nakon poraza u finalu Riječanke su ostvarile ligašku pobjedu protiv Dubrovnika te se ugnijezdile na sredini ljestvice, a u sljedećem kolu dočekuju upravo ekipu nad kojom su napravile senzaciju i ušle u finale Kupa – Kaštelu.




– Sada smo puno uigranije nego na početku sezone, tako da nije nemoguće da ih ponovo iznenadimo. Ako ne to, barem da im uzmemo set ili dva. U svakom slučaju bit će teško jer su sigurno željne osvete – govori Mara, koja je uvjerena da će i posljednja dva kola nakon ovoga odigrati na visokoj razini.


Generalno je zadovoljna sezonom koja je iza nje i njezinih suigračica te vjeruje da imaju na čemu graditi u budućnosti.


– Dosta smo pomlađene naspram prethodne sezone, puno je igračica otišlo i na početku smo se pribojavale da ćemo ispasti iz lige. Sada smo na sredini ljestvice, to je po meni i više nego dobar rezultat s obzirom na okolnosti – zaključuje Mara.