Premier liga

Manchester United srušio lidera Arsenal, dva gola Rashforda, Antony strijelac u debiju

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Nakon što su srušili Liverpool, "Crveni vragovi" su dobili i drugi veliki derbi ove sezone. Na Old Traffordu su pobijedili i Arsenal, koji je u prvih pet kola upisao pet pobjeda



MANCHESTER U velikom derbiju šestog kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je pobijedio Arsenal sa 3-1 nanijevši “Topnicima” prvi poraz ove sezone.


Nakon što su srušili Liverpool, “Crveni vragovi” su dobili i drugi veliki derbi ove sezone. Na Old Traffordu su pobijedili i Arsenal, koji je u prvih pet kola upisao pet pobjeda.


“Topnici” su prvi postigli pogodak, u 12. minuti je Gabriel Martinelli sjajnu kontru pretvorio u pogodak. Međutim, sudac Paul Tierney je nakon asistencija VAR-a poništio pogodak zbog prekršaja u začetku akcije.




United je stigao do vodstva u 35. minuti, a prvijenac u dresu Uniteda zabio je krilni napadač Antony koji je koncem kolovoza stigao iz Ajaxa za čak 100 milijuna eura. Najbolji igrač utakmice Marcus Rashford je uposlio Brazilca, a ovaj lijepo zabio pored nemoćnog Aarona Ramsdalea.


Antony je postao stoti Brazilac koji je nastupio u Premier ligi, a sa 22 godine i 192 dana i najmlađi koji je zabio u debiju. Gosti su izjednačili u 60. minuti golom Bukaya Sake 60, no samo šest minuta kasnije United je ponovo poveo preko Rashforda. Pobjedu Uniteda potvrdio je Rashford svojim drugim golom u 75. minuti.


U prvom nedjeljnom susretu Brighton & Hove Albion je pobijedio Leicester City sa 5-2 produbivši krizu gostujućeg sastava.


Brihton se pobjedom probio na četvrto mjesto ljestvice, dok je Leicester na začelju sa samo jednim bodom u prvih šest kola.


Gosti su poveli već u 51. sekundi utakmice. Patson Daka je lijepo odigrao u šesnaesterac, a Kelechi Iheanacho je pogodio za 1-0. Domaćin je vrl brzo okrenuo rezultat golovima Lukea Thomasa (10-ag) i Caiceda (15), da bi Daka u 33. minuti zabio za 2-2.


U nastavku susreta Brighton je zaigrao daleko bolje postigavši tri gola za uvjerljivu pobjedu, a strijelci su bili Leandro Trossard (64) i Alexis Mac Allister iz kaznenog udarca (71) i slobodnog udarca (90+7).


Na ljestvici i dalje vodi Arsenal sa 15 bodova, Manchester Cioty i Tottenham imaju po bod manje, a četvrti je Brighton sa 13 bodova.


ManU je skočio na peto mjesto sa 12 bodova, a zatim slijede Chelsea (10), Liverpool (9)…