Uoči rujevičkog susreta

Mamić: Na vratima protiv Rijeke priliku će dobiti Antonijo Ježina

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

"Nakon europske epizode čeka nas derbi protiv Rijeke, jedna od najvećih utakmica u prvenstvu. Veselimo se novom stadionu, odličnom terenu i kvalitetnom protivniku te sam siguran da će momčad potvrditi dobru igru protiv Olympiakosa. Naravno, uz drugačiji rezultat," rekao je trener Dinama Zoran Mamić



ZAGREB Nogometaši zagrebačkog Dinama nemaju previše vremena za odmor. Svega nekoliko dana nakon ogleda protiv Olmypiacosa u Ligi prvaka, ‘modre’ u nedjelju na Rujevici očekuje derbi protiv Rijeke.


“Nakon europske epizode čeka nas derbi protiv Rijeke, jedna od najvećih utakmica u prvenstvu. Veselimo se novom stadionu, odličnom terenu i kvalitetnom protivniku te sam siguran da će momčad potvrditi dobru igru protiv Olympiakosa. Naravno, uz drugačiji rezultat,” rekao je trener Dinama Zoran Mamić.


“Modri” u derbi ulaze s dva boda više od treće Rijeke, dok bod manje od prvaka ima Hajduk na drugom mjestu.




“Svakako je veća draž kada su male bodovne razlike, sportski adrenalin je tu, ali isto tako sam siguran da ćemo se brzo vratiti na uobičajeno odstojanje,” rekao je Mamić pa na pitanje “boji li se da Dinamo nakon nedjelje neće biti prvi” odgovorio: – “Vjerujem da se to neće dogoditi.”


Strateg ‘modrih’ je najavio kako će umjesto Eduarda na vratima priliku dobiti Antonijo Ježina. 


“Ježina će braniti u Rijeci. Razgovarao sam s Eduardom, svjestan je svega i iskazao je veliki profesionalizam i rekao da će dati sve od sebe kako bi ponovno zaslužio šansu. Ježina je prošle sezone pokazao da itekako zaslužuje biti tu gdje je, odlično je dugo podnosio sjedenje na klupi, živi za ovu momčad i ne sumnjam da će biti dobar te da je kvalitetno rješenje,” dodao je Mamić.


Mamić je prokomentirao i situaciju s Arijanom Ademijem kojeg očekuje Uefina susenzija zbog pad na dopinškoj kontroli.


“Unutar našeg sustava se ne događa ništa što ne bi smjelo što i potvrđuju rezultati svih ostalih igrača koji su negativni. Mi kao klub stojimo iza Arijana, pomoći ćemo kako god možemo jer smo uvjereni da svjesno nije uzeo ništa. Napravit ćemo sve da izbjegnemo kaznu ili je što je više moguće umanjimo. Arijan je toliko puta bio kontroliran u zadnjih godinu dana i nijednom nije bilo nikakvih problema.”


Dinamo je vodeći na ljestvici sa 27 bodova, drugi je Hajduk s bodom manje, a na trećoj poziciji je Rijeka sa 25 bodova. Utakmica Rijeka – Dinamo na rasporedu je u nedjelju u 15 sati.