Tenis

Mađar Valkusz pobjednik opatijskog ITF turnira, posljednjeg iz ciklusa jubilarne Istarske rivijere

Hina

Mate Valkusz/Foto Facebook

Mate Valkusz/Foto Facebook

Mađar je do konačnog trijumfa došao preokretom nakon što je izgubio prvi set, a za pobjedu u finalu trebala su mu dva sata i 16 minuta igre



ZAGREB Mađarski tenisač Mate Valkusz pobjednik je posljednjeg iz ciklusa turnira jubilarne 50. ‘Istarske rivijere’ nakon što je u nedjelju u finalnom susretu u Opatiji bio bolji od Talijana Riccardo Bonadia sa 4-6, 6-4, 6-2.


Mađar je do konačnog trijumfa došao preokretom nakon što je izgubio prvi set, a za pobjedu u finalu trebala su mu dva sata i 16 minuta igre.


Na tri održana turnira ‘Istarske rivijere’ ove godine tri različita pobjednika. U Poreču je slavio Zagrepčanin koji nastupa za Austriju Filip Mišolić, u Rovinju je najbolji bio Španjolac Javier Cosano Barranco, a u Opatiji do titule je stigao Mađar Mate Valkusz.




Od naših u pojedinačnoj konkurenciji četvrtfinalisti su bili Dino Prižmić u Poreču i Domagoj Bilješko na turniru u Opatiji.


U igri parova na posljednjem, opatijskom turniru do ukupne pobjede stigao je Zvonimir Babić u kombinaciji s Grkom Petrosom Tsitsipasom, mlađim bratom trenutačno petog tenisača svijeta Stefanosa.


Velikom svečanošću 12. ožujka u Poreču obilježeno je pola stoljeća najstarijeg međunarodnog teniskog događaja u našoj zemlji, koju su svojom nazočnošću među ostalima uveličali hrvatski tenisač osvajač Wimbledona Goran Ivanišević, srpski tenisa Slobodan Živojinović, te Slovenac Marko Tkalec i mnogi drugi.