HT PREMIJER LIGA

Luka Vucić nakon slavlja AO Škrljeva u napetoj završnici u Sinju: “Zaslužena pobjeda uz malo sreće”

Luka Medak

Luka Vucić/Foto: S. DRECHSLER

Luka Vucić/Foto: S. DRECHSLER

Opustili smo se na sekundu i to je bilo dovoljno da nam se greške obiju o glavu. Moglo bi se reći da smo na kraju imali više sportske sreće – kaže Luka Vucić



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva slavili su u gostima kod Alkara te nakon dugo vremena konačno povezali dvije pobjede u nizu. Iako su bili favoriti, nisu lako došli do pobjede. U neizvjesnoj završnici domaćini su imali čak dva šuta za trijumf i oba su promašili te su Škrljevčani pobijedili s pola koša prednosti (81:82), baš kao i u prethodnom međusobnom susretu u Sinju.


Svojevrsni junak u završnici bio je Luka Vucić, koji je pogodio posljednjih pet poena za svoju momčad te je utakmicu završio s 11 poena, bez promašaja iz igre.


– Ispalo je tako da sam ja zabio posljednjih pet poena na utakmici, ali to je sve bio produkt dobre igre ekipe. Istina, drago mi je što sam baš ja bio taj, ali na kraju je najvažnije to što smo pobijedili – rekao je Vucić.




Škrljevčani su zapravo u utakmicu krenuli odlično i imali su priliku Sinjane slomiti već na poluvremenu, bez obzira na to što su igrali bez Frana Pilešića i Adnana Arslanagića, ali nekoliko nesmotrenih pogrešaka vratilo je domaću momčad u igru.


– Opustili smo se na sekundu i to je bilo dovoljno da nam se greške obiju o glavu. Naše male greške držale su Sinjane u igri i na kraju je bilo gusto, iako smo imali 13 koševa prednosti u drugoj četvrtini. Pali smo zbog banalnih stvari, uoči poluvremena smo im dali dvije kontre, primili smo i tricu dvije sekunde prije poluvremena te smo na kraju na odmor otišli samo s pet poena prednosti. Moglo bi se reći da smo na kraju imali više sportske sreće, ali mislim da smo zasluženo pobijedili – komentirao je Vucić.


Sreća ili ne, ova je pobjeda došla u pravo vrijeme za ekipu iz Mavrinaca jer je njihov konkurent za peto mjesto kiksao u Dubravi. Adria Oil Škrljevo sada ima omjer 15-14, Sonik Puntakmika 15-13.


– Pratili smo utakmicu Sonik Puntamike i Furnira dok smo išli prema Sinju. Taj poraz Sonika nam sigurno ide na ruku. Naravno da bismo voljeli sezonu završiti na petome mjestu, ali za to se mora posložiti još nekoliko stvari. Mi i dalje idemo utakmicu po utakmicu pa na kraju što bude – zaključio je Vucić.


Škrljevčani do kraja sezone igraju još protiv Osijeka i Zaboka kod kuće te protiv Šibenke u gostima, a u svim su utakmicama »papirnati« favoriti. Nakon toga im slijedi zaostala utakmica 27. kola protiv Splita koji se bori za sam vrh ljestvice. Za peto mjesto i doigravanje protiv četvrtoplasirane Gorice, Škrljevo će trebati još jedan krivi korak Zadrana, koji imaju prednost u međusobnim dvobojima.