Luka Vucić

Jedan od nositelja igre Kvarnera 2010 nakon uspješnog starta u borbi prema višem rangu: “Moramo samo napredovati”

Katarina Blažević

NEKAD U ZELENOM, DANAS U BIJELOM DRESU - Luka Vucić/Foto Arhiva NL

NEKAD U ZELENOM, DANAS U BIJELOM DRESU - Luka Vucić/Foto Arhiva NL

Mislim da možemo još bolje i da imamo puno prostora za napredak jer smo tek odnedavno i kompletni, ali definitivno nas vidim kao jednog od favorita za plasman u viši rang - kaže Vucić



RIJEKA Ljetos se najavljivao novi i jači Kvarner 2010 s ambicijom borbe za vrh ljestvice te plasmana u HT Premijer ligu. Iako je sezona duga, start je zasad za Riječane – uspješan. Prošla su tri kola, a riječki su košarkaši uz donedavnog premijerligaša te člana ABA 2 lige, osječke Vrijednosnice, jedini upisali sve tri pobjede. Nakon Samobora i Hermesa, na teškom su gostovanju kod Stoje osvojili oba boda, iako su od kraja druge četvrtine bili bez trenera Pavića čije su prigovore suci kaznili isključenjem.


Ipak, vjerojatno najteži ispit na početku sezone Kvarnerovce čeka sutra, kada će od 18 sati ugostiti kvalitetnu momčad Ribola Kaštele, također jednog od kandidata za sam vrh ljestvice. Puno će se na parketu ponovo očekivati od Riječanina Luke Vucića, jednog od nositelja igre Kvarnera 2010. Kod Stoje je odigrao sjajnu utakmicu, zabivši 17 poena (šut iz igre 7-10) uz sedam skokova i pet asista.


Povratnik


– Definitivno će biti »vruće gostovanje« svim ekipama koje dođu kod Stoje, eto u prvom kolu je favorizirani Dubrovnik ondje izgubio. Mi smo se uspjeli »skupiti« nakon što je trener isključen i izvući utakmicu. Sezona je zasad super krenula i možemo biti zadovoljni. Moja uloga nositelja? Zadnje dvije utakmice sam dobro odigrao, prva je bila nešto lošija, ali da, trener mi je i prezentirao kako me vidi kao jednog od nositelja. Dao mi je takvu ulogu i povjerenje, a ja se nadam da ga vraćam najbolje što mogu – kaže krilni igrač Luka Vucić, koji se nakon pune tri sezone sa Škrljevom u HT Premijer ligi vratio u matični Kvarner 2010.




Domaćim će igračima sutra na Trsatu najveći problem zasigurno zadavati igrači na visokim pozicijama. Kaštelu predvode iskusni 38-godišnji krilni centar Mateo Kedžo, ovogodišnje pojačanje iz Splita, te krilo Ante Perkušić koji trenutno igra i za splitske Žute u HT Premijer ligi na dvojnu licencu.


– Bit će to čvrsta utakmica jer Kaštela ima iskusne igrače i dobru rotaciju, tako da neće biti lagano. Oni su uz nas, Osijek i Dubrovnik najveći kandidati za vrh ljestvice, ali i mi smo dobri i idemo, naravno, po pobjedu. Pogotovo jer smo domaćini. Jaki su pod košem, ali kako nam oni mogu stvarati probleme u napadu, tako i mi njima možemo napadati te visoke igrače. Imamo plan kako ćemo to riješiti.


Podrška


Iako je dobro krenulo, Vucić još vidi dosta prostora za napredak u igri svoje ekipe. A dobro je krenulo i s podrškom navijača, koji su na prvu domaću utakmicu u Dvoranu mladosti stigli u većem broju nego što je to bio slučaj prošle sezone.


– Mislim da možemo još bolje i da imamo puno prostora za napredak jer smo tek odnedavno i kompletni, ali definitivno nas vidim kao jednog od favorita za plasman u viši rang. Naletilić se ozlijedio u prvoj utakmici, Fells se kod Stoje vratio nakon tri tjedna, tako da moramo sada samo napredovati. Naravno, publika na tribinama nam itekako pomogne te sam se iskreno i iznenadio koliko je ljudi došlo u Dvoranu mladosti protiv Hermesa. Nadam se da će ih biti sada sve više, tijekom pandemije smo osjetili kolika je razlika kada igraš pred praznim tribinama – zaključuje Luka Vucić.