ROLAND GARROS

Lucija Ćirić Bagarić po prvi put plasirala se u glavni turnir, Jana Fett ispala na posljednjoj prepreci

Hina

Reuters

Reuters



PARIZ – Mlada hrvatska tenisačica Lucija Ćirić Bagarić (WTA-185.) plasirala se u četvrtak prvi put u karijeri u glavni ždrijeb drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa.


Ova 20-godišnja Dubrovkinja je u finalu kvalifikacija sa 7-6(5), 6-1 poslije sat i pol igre pobijedila Japanku Sarah Sairo (WTA-251.). Nakon prvog seta koji je odlučen u tie breaku, Ćirić Bagarić je drugi set dobila uvjerljivo s visokih 6-1.


Hrvatska je tenisačica u meču imala 27 winnersa i  suparnici je oduzela servis tri puta, a svoj je izgubila samo jednom.




Hrvatska tenisačica Jana Fett (WTA-126.) zaustavljena je u četvrtak u finalu kvalifikacija za glavni ždrijeb drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa.


Nadomak glavnog ždrijeba ovog Grand Slam turnira zaustavila ju je turska tenisačica Zeynep Sonmez (WTA-157.) koja je nakon sat i 48 minuta igre slavila sa 7-6(5), 6-4.


Obje su tenisačice puno puta gubile svoj servis, Turkinja ga je izgubila pet puta, a Fett šest puta, ali je hrvatska tenisačica napravila čak 45 neprisiljenih pogrešaka.