Engleska

Liverpool u golijadi uzeo tri boda i ostao vodeći na ljestvici

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Liverpool je imao dosta izglednih prilika u prvom dijelu, uključujući i pogodak Luisa Diaza, koji su suci poništili zbog zabranjene pozicije, a u 22. minuti Mohamed Salah promašio je i udarac s bijele točke



LIVERPOOL Nogometaši Liverpoola pobijedili su na svom Anfieldu Newcastle s 4-2 u pretposljednjem susretu 20. kola engleske lige, a time Redsi ostaju vodeći na tablici.


Liverpool je imao dosta izglednih prilika u prvom dijelu, uključujući i pogodak Luisa Diaza, koji su suci poništili zbog zabranjene pozicije, a u 22. minuti Mohamed Salah promašio je i udarac s bijele točke. S druge strane, u 37. minuti Newcastle je postigao pogodak nakon još jedne dobre propuštene prilike Darwina Nuneza, no i to je VAR poništio zbog nedopuštene pozicije. Malo kasnije Trent Alexander-Arnold s desne strane snažno je pogodio vratnicu.


U 49. minuti domaći su lijepo izigrali obranu Newcastlea, a na kraju je Salah iz blizine nakon dodavanja Diaza i Nuneza, koji je prokockao još nekoliko prilika, pogodio za 150. prvoligaški pogodak u dresu Liverpoola. Pet minuta kasnije gosti crno-bijeli su izjednačili preciznim pogotkom Aleksandra Isaka. Bio je to prvi udarac gostiju na gol.




U 74. minuti domaći su zasluženo poveli, iz blizine je bio uspješan Curtis Jones. U 78. minuti za domaće je pogodio Cody Gakpo, ali je samo nekoliko trenutaka kasnije Sven Botman vratio goste u igru. Vrlo dinamičan susret poslužio je i novim jedanaestercem za Liverpool u 86. minuti, kada je Salah bio precizan za 4-2.


Liverpool na tablici ima 45 bodova, tri više od prvog progonitelja Aston Ville i pet više od Manchester Cityja, koji ima još utakmicu manje, te Arsenala.