Formula 1

Lewis Hamilton potpisao novi ugovor s Mercedesom, evo koliko će Britanac zaraditi u dvije sezone

Hina

Lewis Hamilton/Foto REUTERS

Lewis Hamilton/Foto REUTERS

Financijski detalji novog ugovora nisu objavljeni, ali prema medijskim napisima Hamilton bi trebao zarađivati oko 50 milijuna funti godišnje, što je oko 58 milijuna eura



MONZA Sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1, 38-godišnji Britanac Lewis Hamilton, i sljedeće će dvije sezone provesti za upravljačem Mercedesa, obznanila je ova momčad u četvrtak.


Financijski detalji novog ugovora nisu objavljeni, ali prema medijskim napisima Hamilton bi trebao zarađivati oko 50 milijuna funti godišnje, što je oko 58 milijuna eura.


Hamilton je u Mercedes stigao 2013. iz McLarena i u novoj momčadi postao najuspješniji vozač svih vremena. Za Mercedesovim upravljačem je osvojio šest od sedam vozačkih naslova svjetskog prvaka te ostvario 82 od rekordne 103 pobjede u karijeri. Mercedes je njegovim dolaskom postao gotovo nepobjediva momčad te je osam godina zaredom osvajao naslov svjetskog prvaka u konkurenciji kontruktora.




No, Hamilton je od 2021. bez pobjede, kad je Mercedesovu nadmoć prekinula momčad Red Bulla koja zahvaljujući dvostrukom svjetskom prvaku Maxu Verstappenu i ove sezone dominira stazama širom svijeta.


“Nikada nismo bili gladniji pobjede. Učili smo iz svakog uspjeha, ali i svakog neuspjeha. Nastavljamo juriti za svojim snovima, nastavljamo se boriti bez obzira na izazove i ponovno ćemo pobijediti”, izjavio je Lewis Hamilton u službenom priopćenju te dodao:


“Naša priča nije gotova, odlučni smo postići više zajedno i nećemo stati dok to ne učinimo.”


Uz Hamiltona u Mercedesu će i sljedeće dvije godine biti sunarodnjak George Russell koji se momčadi pridružio prošle sezone zamijenivši Finca Valtterija Bottasa.


“Nastavak s našom trenutnom postavom vozača bila je jednostavna odluka. Imamo najjači par na startu i oba vozača igraju ključnu ulogu u momčadi kako bi nas pomaknuli naprijed. Snaga i stabilnost koju pružaju bit će ključni za naše buduće uspjehe”, rekao je vođa i suvlasnik momčadi Toto Wolff.


Posebno je istaknuo Hamiltonove kvalitete i izvan staze.


“Naše partnerstvo s Lewisom jedno je od najuspješnijih u povijesti sporta. Kao najveća globalna zvijezda formule 1, također je odigrao ključnu ulogu u oblikovanju naših obveza prema raznolikosti, uključivanju i održivosti koje će biti temelji našeg uspjeha u godinama koje dolaze”, zaključio je Wolff.