Karate

Lenard i Garibović u Parizu ostali bez plasmana na Olimpijske igre, posljednju hrvatsku prigodu ima Lesjak

Hina

Ana Lenard/Foto Arhiva NL

Ana Lenard/Foto Arhiva NL

Lenard je u kategoriji do 61 kg uspješno startala protiv Adeline Rame sa Kosova pobjedom 6-1 i Veronike Kostovske iz Sjeverne Makedonije sa 1-0, ali ju je u 3. kolu zaustavila predstavnica Tajvana Tsui-Ping Ku s 3-2



PARIZ Hrvatski karatisti Ana Lenard i Enes Garibović na iznimno zahtjevnom završnom kvalifikacijskom turniru za OI u Parizu ostali su bez sportskih viza za  nastup u Japanu.


Lenard je u kategoriji do 61 kg uspješno startala protiv Adeline Rame sa Kosova pobjedom 6-1 i Veronike Kostovske iz Sjeverne Makedonije sa 1-0, ali ju je u 3. kolu zaustavila predstavnica Tajvana Tsui-Ping Ku s 3-2.


Pošto Ku nije stigla do završnice, Lenard nije dočekala nastup u repasažu.




Enes Garibović (-75 kg) je 1. kolu bio je slobodan. Potom je svladao Estonca Pavela Artamonova 1-0, a u 3. kolu iznenadio ga je Rus Ernest Šarafutdinov sa 5-3, pa je i on poput Alessandre Hasani (-55 kg) i Borana Beraka (-67 kg) jučer ostao bez olimpijskog nastupa u Tokiju.


Samo tri najbolja predstavnika iz svake kategorije izborili su nastup na OI, a za to im je u jednom natjecateljskom danu u Parizu ukupno potrebno osam ili devet borbi.


Osim Ivana Kvesića koji je ranije osigurao izravni plasman (+75 kg), posljednja hrvatska prigoda za nastup u Japanu na turniru u Parizu u nedjeljnom nastupu bit će Lucija Lesjak (+61 kg).


Na kvalifikacijskom turniru za OI  u Francuskoj ukupno sudjeluje 479 karatista iz 96 zemalja.