Na vrhu

Lena Stojković obranila naslov svjetske prvakinje! Hrvatica svladala Tajlanđanku u dramatičnom preokretu

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Naime, tajlandska reprezentativka je u prvu rundu uvjerljivo dobila sa 14-4, da bi Stojković drugu rundu dobila sa 12-11. U odlučujućoj trećoj rundi 21-godišnja Splićanka je slavila sa 6-4 i tako obranila naslov osvojen prošle godine u Guadalajari.BAKU Splićanka Lena Stojković u petak je na Svjetskom prvenstvu u tekvondou u Bakuu obranila naslov svjetske prvakinje u kategoriji do 46 kg, a do nove zlatne medalje sjajna 21-godišnja članica splitskog Marjana stigla je svladavši u finalu Tajlanđanku Kamonchanok Seeken u dramatičnom preokretu u tri runde.


Naime, tajlandska reprezentativka je u prvu rundu uvjerljivo dobila sa 14-4, da bi Stojković drugu rundu dobila sa 12-11. U odlučujućoj trećoj rundi 21-godišnja Splićanka je slavila sa 6-4 i tako obranila naslov osvojen prošle godine u Guadalajari.


Za plasman u finale Stojković je u polufinalu svladala Japanku Ruku Okamoto u dvije runde (6-4, 9-0).
Za Hrvatsku je ovo četvrto odličje u glavnom gradu Azerbajdžana, a prvo zlato. Prije Lene Stojković, srebrnu medalju je osvojio Ivan Šapina, a brončanim odličjima okitile su se Bruna Duvančić i Matea Jelić.