Članica Marjana

Lena Stojković europska prvakinja u taekwondou, 19-godišnja Splićanka superiorno došla do zlata

Hina

Lena Stojković i trener Veljko Laura/Foto Taekwondo klub Marjan

Lena Stojković i trener Veljko Laura/Foto Taekwondo klub Marjan

Lena je ovim zlatom kompletirala kolekciju medalja u sve tri uzrasne kategorije - kadetkinja, juniorka i sada seniorka.



SOFIJA Članica splitskog Marjana Lena Stojković osvojila je zlatno odličje na Europskom taekwondo prvenstvu koje se održava u bugarskoj Sofiji.


Već prvoga dana, hrvatski taekwondo je stigao do zlatne medalje u Sofiji zahvaljujući 19-godišnjoj Leni Stojković.


Lena je u kategoriji do 46 kilograma u prvom kolu prekidom pobijedila Finkinju Tammilu 22-2 da bi u četvrtfinalu napravila veliki rezultat pobjedom 18-8 protiv Turkinje Yildirim, aktualne europske prvakinje, osvajačice nevjerojatnih sedam svjetskih i europskih odličja u seniorskoj konkurenciji i putnice u Tokyo u kategoriji do 49 kilograma.




U polufinalu je Lena bila dominantna protiv Izraelkinje Rivke Bayech s 28-8, da bi u velikom finalu svladala Ruskinju Larisu Medvjedevu s 18-10 nakon još jedne fenomenalno odrađene borbe. Ukupna bodovna razlika od 86-28 dovoljno govori o superiornosti mlade Splićanke u Bugarskoj.


Lena je ovim zlatom kompletirala kolekciju medalja u sve tri uzrasne kategorije jer je još kao kadetkinja osvojila broncu na europskom prvenstvu dok je u juniorskom stažu upisala broncu na olimpijskim igrama mladih kao i svjetsku broncu. Lena se taekwondoom počela baviti još u vrtićkim danima kada je stigla kod trenera Veljka Laure na splitske Blatine i zajedno s njim stigla do četvrtog velikog odličja u karijeri s tek 19 godina.