Wayne Rooney

Legenda engleskog nogometa preuzima klupu tamošnjeg drugoligaša

Hina

Wayne Rooney/Foto REUTERS

Wayne Rooney/Foto REUTERS

Rooney je prethodno vodio Birmingham City, Derby County i Major League Soccer (MLS) DC United



LONDON Bivši napadač Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Wayne Rooney novi je trener Plymouth Argylea, objavio je u subotu drugoligaš Championshipa.


Rooney će na klupi Plymouth Argylea zamijeniti Iana Fostera koji je otpušten u travnju nakon samo tri mjeseca na poslu. Argyle je završio na 21. mjestu Championshipa, izbjegavši ​​ispadanje za jedan bod.


“Tijekom procesa intervjua, Wayne se pokazao kao strastven, inteligentan i obrazovan kandidat sa apetitom da se dokaže i razvije svoju menadžersku karijeru”, rekao je predsjednik Argylea Simon Hallett u izjavi.




Rooney je prethodno vodio Birmingham City, Derby County i Major League Soccer (MLS) DC United.


Rooney je imenovan menadžerom Birminghama u listopadu 2023. kada je klub bio šesti na tablici, ali je otpušten u siječnju nakon što su pali na 20. mjesto. Prije angažmana u Birminghamu, 38-godišnjak je odstupio s mjesta menadžera DC Uniteda prošle godine nakon što su propustili doigravanje MLS kupa četvrtu godinu zaredom.


Također je 17 mjeseci vodio Derby County gdje je njegova momčad skupila 55 bodova, što je bilo dovoljno za opstanak, ali su izbačeni u treću ligu nakon oduzimanja bodova zbog financijskih problema.


Kao igrač Rooney je zabio 253 gola za United, osvojio pet naslova Premier lige i Ligu prvaka s klubom s Old Trafforda. Također je postigao 53 gola za englesku reprezentaciju.