Američki nogomet

Lamar Jackson uvjerljivo osvojio nagradu za MVP-ja NFL sezone. Samo jedan glas je otišao drugom igraču

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Jackson, dobitnik MVP nagrade i 2019., postao je deveti igrač u Super Bowl eri NFL-a koji je ovu nagradu dobio više od jednom, ali prvi koji još nema naslov prvaka



ZAGREB Vođa napada Baltimore Ravensa Lamar Jackson dobitnik je nagrade za najkorisnijeg igrača (MVP) u NFL sezoni koja će završiti Super Bowl utakmicom San Francisco 49ersa i Kansas City Chiefsa u Las Vegasu, u noći s nedjelje na ponedjeljak po srednjoeuropskom vremenu.


Predvodeći Ravense do najboljeg učinka u ligi (13-4), 27-godišnji Jackson je ostvario osobni rekord od 3678 osvojenih jardi bacanjima, uz 67,2% uspješnosti kod tih dodavanja.


Jacksona je na prvo mjesto stavilo 49 od 50 glasača, a jedini glas koji nije otišao ‘quarterbacku’ Ravensa dobio je vođa napada Buffalo Billsa Josh Allen. U uvjerljivoj pobjedi Jackson je dobio 493 boda od mogućih 500, dok je drugoplasirani ‘quarterback’ Dallas Cowboysa Dak Prescott osvojio 152 boda.




Jackson, dobitnik MVP nagrade i 2019., postao je deveti igrač u Super Bowl eri NFL-a koji je ovu nagradu dobio više od jednom, ali prvi koji još nema naslov prvaka.


“Čast je biti među najvećima. Osjećam da je preda mnom još dosta posla i dokazivanja skepticima. No, potrebni su mi ti skeptici”, izjavio je Jackson čija je momčad na domaćem terenu poražena u konferencijskom finalu od Kansas City Chiefsa te je na taj način izgubila mogućnost borbe za trofej Vincea Lombardija koji će osvojiti pobjednik Super Bowla.


Najboljim napadačem sezone proglašen je ‘running back’ San Francisco 49ersa Christian McCaffrey, dok je nagrada za najboljeg obrambenog igrača pripala Mylesu Garrettu iz Cleveland Brownsa.


Najboljim povratnikom je proglašen ‘quarterback’ Brownsa Joe Flacco. Najbolji novaci su dvojica igrača Houston Texansa, vođa napada CJ Stroud i Will Anderson Jr. koji je nagrađen za svoj doprinos u obrani.