Košarka

Kvarner 2010 u Samoboru započinje sezonu punu ambicija: “Liga je nikad izjednačenija, a prvi cilj nam je plasman u top šest”

Katarina Blažević

Košarkaši Kvarnera 2010 s trenerima Branimirom Pavićem i Miranom Lipovščakom

Košarkaši Kvarnera 2010 s trenerima Branimirom Pavićem i Miranom Lipovščakom

Liga za prvaka? Da, to je definitivno cilj. Ali sezona je duga, bitno je što bolje krenuti - kaže trener Kvarnera 2010 Branimir Pavić



RIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 današnjim gostovanjem kod Samobora (18 sati) započinju novu sezonu u drugom rangu hrvatske košarke. Sezonu u kojoj su ambicije velike.


Riječka je momčad ovoga ljeta dobila novu Upravu na čelu s predsjednikom Robertom Jurkovićem, Branimir Pavić je stigao na poziciju trenera, dok su momčad od igrača pojačali Luka Vucić, Marko Damjanović, Josip Naletilić te Courtney Fells, kao i mladi Matej Kostić (Škrljevo).


Trener Kvarnera danas od novih igrača neće moći računati jedino na Amerikanca Fellsa, koji je prije desetak dana ozlijedio stražnju ložu, ali bi do trećeg ili četvrtog kola trebao biti spreman.




– Ekipa Samobora se dosta promijenila od prošle sezone. Otišli su im nositelji, ali oni su visoka momčad koja trenutno ima četiri, pet igrača preko 205 cm. Inače su nam više-manje nepoznanica, kao što su i vjerojatno sami sebi jer prošla je sezona bila jedno, a sada je drugo. I mi smo se, ipak, značajno promijenili ovoga ljeta. Osim Fellsa, ostatak momčadi je spreman – kaže trener Kvarnera 2010 Branimir Pavić, kojemu će pomoćnik ove sezone biti donedavni trener Kastva Miran Lipovščak.


U Kvarneru dolaskom nove Uprave ne kriju nove ambicije. Zasad je prvi cilj izboriti Ligu za prvaka, a onda možda stigne i pokoje novo pojačanje u borbi za doigravanje.


– Malo nam nedostaje visine, ali imamo dobru energiju i mislim da je ovo što imamo jedna lijepa riječka priča. Uz dečke koji su došli “izvana” mislim da možemo biti nezgodni. Odigrali smo četiri prijateljske utakmice i dobro smo radili na treninzima te mislim da su dečki spremni za sezonu. Bilo je zadnjih tjedan dana malo problema s virozama, pa su neki igrači izgubili treninge. Liga za prvaka? Da, to je definitivno cilj. Ali sezona je duga, bitno je što bolje krenuti.


Ove sezone bi Prva liga košarkaša mogla biti dosta kvalitetnija od prošle. Dubrovnik je ponovo jedan od favorita za vrh ljestvice, ovoga ljeta doveli su i bivšeg Kvarnerovca Gvida Guština, dok osječke Vrijednosnice uz Prvu ligu igraju i ABA 2.


– Teško je govoriti tko će biti najteži protivnik jer su se sve ekipe podigle. Vrijednosnice i Dubrovnik su istaknuli kandidaturu za ulazak u Premijer ligu, a Osječani sigurno imaju jak roster zbog igranja i u regionalnoj ligi. Dubrovnik je doveo tri kvalitetna igrača, a i Kaštela se pojačala s iskusnim Mateom Kedžom… Jazine mogu biti opasan protivnik, tako da će biti dosta teško, sve su to ekipe koje imaju kvalitetu. Liga je stvarno nikad izjednačenija, barem ovako na početku, odnosno na papiru – zaključuje Branimir Pavić.