Hrvatska konkurentna

Krenulo je Svjetsko prvenstvo za boćarice i miks: “Odlična atmosfera jamac uspjeha”

Zlatko Horvat

Konkurentni smo u svih šest disciplina i borit ćemo se za ulazak među one reprezentacije među kojima će se dijeliti medalje. Želja je osvajanje jednog kompleta odličja - kaže Matetić



RIJEKA Ria Vojković, Nives Jelovica i Marino Milićević odradili su poslijepodnevni trening u francuskom Rumillyju, gdje danas počinje Svjetsko prvenstvo za boćarice i Svjetsko prvenstvo u mješovitim disciplinama.


Navečer su im se priključio ostatak reprezentacije, izbornik Čedo Vukelić, Carrolina Bajrić, Nikol Belasić, Ema Maršanić, Marin Ćubela, sudac Oliver Nadenić, predsjednik Sportske komisije FIB-a Boris Nadenić i dopredsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Igor Banovac.


– Prvenstvo počinje u 11 sati ženskom štafetom, u kojoj će nas predstavljati Ria Vojković i Carrolina Bajrić. Konkurentni smo u svih šest disciplina i borit ćemo se za ulazak među one reprezentacije među kojima će se dijeliti medalje. Kao i uvijek, želja je osvajanje jednog kompleta odličja, to bi bilo savršeno. Naime, prvenstvo je vrlo jako.




Reprezentacije Francuske i Slovenije su stigle u najjačem sastavu, doputovali su Kinezi, Turci, u svakoj disciplini šest reprezentacija može do odličja. Zato će puno toga ovisiti i o ždrijebu – kaže Vjekoslav Matetić, direktor svih hrvatskih boćarskih reprezentacija.


U Francuskoj će se dijeliti šest kompleta odličja, od kojih su dva u miksu.


– U miksu će se reprezentacije natjecati u štafeti i krugu, dok će se kod boćarica dijeliti odličja u paru, štafetnom brzinskom, preciznom i brzinskom izbijanju. Uvjeren sam da u miksu trebamo ući među osvajače odličja u obje discipline. Konkurentni smo i u ženskom paru, jedino u brzinskom izbijanju imamo debitanticu Emu Maršanić, stasalu u Čavle Školi boćanja, a sada je članica Pule, koja je naša perspektiva i ovo prvenstvo bit će joj izvanredno iskustvo.


Na putu prema Rumillyju hrvatske boćarice i boćari osvojili su broncu na Svjetskom mješovitom kupu u St. Vulbasu, što je pridonijelo dobroj atmosferi. Svi jedva čekaju početak prvenstva koje završava u subotu.


– Naša je želja u što više disciplina dočekati posljednji dan jer to znači – odličja. Atmosfera je uvijek najvažnija. Ona je odlična, a dio zasluga svakako ima jako dobar rezultat na Svjetskom kupu. Nema razloga da se dobri rezultati ne ponove u Rumillyju – zaključio je Vjekoslav Matetić.
Prije dvije godine u talijanskom Allasiju zlato su osvojili Ria Vojković i Marin Ćubela (par klasično), srebrne su bile Carrolina Bajrić i Nikol Belasić (par klasično) te Ria Vojković i Carrolina Bajrić (štafetno izbijanje).