Jesenska titula

Krčani polusezonu zaključili na vrhu Treće HNL Zapad: “Više smo pričali na terenu nego u javnosti”

Valentina Prokić

PROLJEĆE ČEKAJU NA VRHU - Momčad Krka/Foto M. TRINAJSTIĆ

PROLJEĆE ČEKAJU NA VRHU - Momčad Krka/Foto M. TRINAJSTIĆ

Ne trčim pred rudo i govorim, sad ćemo biti sto posto prvi, imamo još 13 utakmica, ali idemo u jako dobrom smjeru i sve ono zacrtano je ispunjeno - kaže Igor Tkalčević, trener nogometaša Krka



KRK Vremenske prilike spriječile su nogometaše Krka da odrade i posljednji ogled jesenskog dijela prvenstva, gostovanje kod Medulina 1921, tako da će se utakmica odigrati tjedan dana prije početka proljetnog dijela. No, i bez te utakmice Krk je prvi s četiri boda više od drugoplasiranog Vinodola.


– Situacija je bila jasna i prije te zadnje utakmice, kada smo odigrali s Vinodolom ljepoticu prvenstva. Dovoljno je bilo 45 minuta da igrači pokažu svoju kvalitetu i zasluženo smo pobijedili. Tijekom cijelog prvenstva smo igrali jako dobro, možda samo prve dvije utakmice nismo, jer sam tada od njih tražio rezultat, a onda je s pozitivnim rezultatima raslo samopouzdanje te smo rasli i u igri. U planu priprema bilo je sedam prijateljskih utakmica, da upoznam igrače i da igrači upoznaju mene te da vide što tražim od njih. Htio sam vidjeti što mogu i kada sam to shvatio, vidio sam da još nešto nedostaje i zato te prve dvije utakmice nisu bile kakve su trebale biti po pitanju igre – ističe trener Igor Tkalčević.


Tkalčević tvrdi da je vođenje i treniranje sadašnjih igrača užitak.




– Odlične su karakterne osobe, s Vargićem na golu koji je bivši reprezentativac i koji uvijek kaže ono što treba, Zec koji je trenirao punom parom i kad je bio ozlijeđen te jedva čekao da se vrati, Turkalj je igrao tri utakmice sa slomljenim prstom na stopalu, Lucić tihi vođa svlačionice, ali i vođa na terenu, neumorni i vrijedni Aščić, pojačanja Jelić koji se dokazao kao odličan napadač i raste iz utakmice u utakmicu, Bokulić koji igra kao Van Dyke, a ima 20 godina, Klenovšek koji je naša pokretačka snaga u napadu i tako dalje – kaže Tkalčević koji uživa, kao i cijela momčad, bezrezervnu podršku Uprave na čelu s predsjednikom Denisom Šikljanom.


Osvježiti momčad


Krk ima jasne ambicije za proljeće, nastavlja s borbom za titulu prvaka.


– Imamo dosta prostora za napredak, ja kao trener i oni kao igrači, i individualno i momčadski. Ostat ćemo još dva tjedna trenirati jer ću pokušati podići nivo individualne kvalitete svojih igrača te će biti još bolji u službi momčadi. Nastojat ću osvježiti momčad za proljeće i za ono što nas čeka u kvalifikacijama. Ne trčim pred rudo i kažem sad ćemo biti sto posto prvi, imamo još 13 utakmica, ali idemo u jako dobrom smjeru i sve ono zacrtano je ispunjeno – dodaje Tkalčević koji neće tijekom stanke imati prevelikih promjena u momčadi.


Mladi dragulji


Momčad Krčana igra itekako zapaženo, ide zacrtanim putem, a ne mora niti brinuti za budućnost.


– Više ćemo osvježiti momčad, imamo još unutarnjih rezervi. Imam igrače koji su klasa više ove lige, samo ih još trebam dobiti više u službi momčadi da budu jezičac na vagi u sljedećim utakmicama. Imamo jako dobrih mladih igrača kojima je travnjak pravo mjerilo i oni to moraju prepoznati. Super sam zadovoljan načinom kako se oni razvijaju jer imaju dupli program, subotom igraju za seniore, a nedjeljom za juniore te imaju veliki fond minuta. Točno se vidi da rastu iz dana u dan, to su Mateo Jurešić, Noa Miš-Mešić, David Traub, Ronald Berisha, naš 16-godišnji dragulj Dino Dvorničić koji se školuje u Rijeci, vratar Dobrinčić i Matija Badurina – naglašava strateg Krka.


O svojim konkurentima Tkalčević ne razmišlja, već je usmjeren samo na igru svoje momčadi.


– Mi smo odmah na početku sezone jasno rekli da imamo ambicije za prvo mjesto i za viši rang. Nismo puno pričali u javnosti, već više na terenu. Što će drugi napraviti, to je na njima, znam da će se vjerojatno pojačati, ali to je njihova stvar. Mi idemo zacrtanim putem, održati ovaj nivo rezultata, dodatno podići razinu igre i osvježiti momčad ako uspijemo s još par mlađih igrača – zaključuje Tkalčević.