US OPEN

Kraj na samom početku: Ana Konjuh i Donna Vekić oprostile se od US Opena već u prvom kolu

Hina

Ana Konjuh/Foto: REUTERS

Ana Konjuh/Foto: REUTERS

Od Konjuh bolja je sa 7-6(3), 6-2 bila Kanađanka Leyla Annie Fernandez, 73. tenisačica na WTA ljestvici, dok je Donnu Vekić sa 7-6((4), 7-6 (5) porazila Španjolka Garbine Muguruza. NEW YORK Hrvatske tenisačice Ana Konjuh i Donna Vekić završile su u ponedjeljak svoj nastup na US Openu u prvom kolu.


Od Konjuh bolja je sa 7-6(3), 6-2 bila Kanađanka Leyla Annie Fernandez, 73. tenisačica na WTA ljestvici, dok je Donnu Vekić sa 7-6((4), 7-6 (5) porazila Španjolka Garbine Muguruza.


U meču koji je trajao sat i 46 minuta i Konjuh i Fernandez su servirale po četiri asa, ali je hrvatska tenisačica napravila osam dvostrukih grešaka. Konjuh je četiri puta gubila svoj servis, jednom u prvom setu i tri puta u drugom, a suparnici ga je uzela dva puta, po jednom u svakom setu.
Ovo je bio njihov drugi međusobni ogled i prva pobjeda Kanađanke.


Vekić i Muguruza, deseta tenisačica svijeta, igrale su dva sata i 22 minute, a oba su seta odlučena u tie breaku. Obje su tenisačice po dva puta izgubile servis, po jednom u svakom setu. Vekić je servirala deset aseva, a Muguruza osam, ali je hrvatska tenisačica napravila četiri dvostruke pogreške.


Ovo je treće međusobni susret ove dvije tenisačice i druga pobjeda Španjolke.