Treće u povijesti

Kosovo već ima dva zlata na OI u Tokiju, i to u istom sportu. Gjakova pobjednica u džudu u kategoriji do 57 kg

Hina

Nora Gjakova/Foto Instagram

Nora Gjakova/Foto Instagram

Prije pet godina u Rio de Janeiru je slavila Majlinda Kelmendi u kategoriji do 52 kg, prije dva dana i Distria Krasniqi u kategoriji do 48 kilograma, a danas i Nora Gjakova u kategoriji do 57 kg.TOKIO Nakon Distrie Krasniqi, zlatnu medalju za Kosovo na olimpijskim igrama u Tokiju osvojila je još jedna džudašica. Nora Gjakova slavila je u kategoriji do 57 kg.


Za Kosovo je ovo treće olimpijsko zlato u povijesti i to treće u džudu.


Prije pet godina u Rio de Janeiru je slavila Majlinda Kelmendi u kategoriji do 52 kg, prije dva dana i Distria Krasniqi u kategoriji do 48 kilograma, a danas i Nora Gjakova u kategoriji do 57 kg.
Brončana s posljednjeg SP-a je do olimpijskog zlata stigla nakon što je njezina suparnica u finalu Francuskinja Sarah Leonie Cysique diskvalificirana nakon samo 2:45 minute borbe zbog pokušaja napada glavom.


Kanađanka Jessica Kimklait i Japanka Tsukasa Yoshida osvojile su brončane medalje.


U muškoj konkurenciji na programu je bila kategorija do 73 kg, a slavio je Japanac Shohei Ono obranivši zlato iz Rio de Janeira.


Ono je u finalu pobijedio Gruzijca Lashu Šavdatušvilija koji je osvojio treću olimpijsku medalju. U Londonu je bio zlatni, u Rio de Janeiru brončani, a sada je kompletirao medalje osvojivši i srebro.


Brončane medalje pripale su Južnokoreancu Changrimu Anu i Mongolcu Tsogtbaataru Tsend-Ochiru, kojima su to prve olimpijske medalje.