OI Tokio

Košarkašice Srbije u polufinalu idu na glavne favoritkinje za zlato, domaćin Japan igra protiv Francuske

Hina

Brittney Griner/Foto REUTERS

Brittney Griner/Foto REUTERS

Treći put zaredom u polufinalu će igrati Francuska koja je sa 67-64 bila bolja od Španjolske. Francuskinje su u Londonu 2012. izgubile u finalu od SAD-a, a 2016. u Rio de Janeiru pobijedila ih je reprezentacija Srbije u utakmici za broncuTOKIO Košarkašice SAD-a i Srbije te Japana i Francuske borit će se za plasman u finale olimpijskog turnira u Tokiju.


Amerikanke su lakoćom svladale Australiju sa 79-55, dok je Srbija sa 77-70 bila bolja od Kine. Mnogo neizvjesnije bile su preostale dvije četvrtfinalne utakmice. Japanke su do svog prvog olimpijskog polufinala stigle pobijedivši Belgiju s 86-85, a pobjedničku tricu je 16 sekundi prije kraja pogodila Rui Machida. Kim Mestdagh je sa zvukom sirene promašila šut za pobjedu.


Treći put zaredom u polufinalu će igrati Francuska koja je sa 67-64 bila bolja od Španjolske. Francuskinje su u Londonu 2012. izgubile u finalu od SAD-a, a 2016. u Rio de Janeiru pobijedila ih je reprezentacija Srbije u utakmici za broncu.
Američke košarkašice su glavne favoritkinje za osvajanje sedmog uzastopnog olimpijskog zlata.


Polufinalne utakmice su na rasporedu u petak, 6. kolovoza: SAD – Srbija će igrati od 6.40 sati po srednjoeuropskom vremenu, a Japan – Francuska od 13 sati.