PRIPREME ZA EP

Košarkašice Hrvatske uvjerljivo nadigrale Crnogorke u pripremnoj utakmici uoči Europskog prvenstva

Hina

Lea Miletić/Foto: FIBA

Lea Miletić/Foto: FIBA

U dvoboju neravnopravnih suparnika izabranice Stipe Bralića su posebno uvjerljive bile u posljednjoj četvrtini u kojoj su ubacile 30, a gošćama dopustile samo osam koševa.POREČ Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija u ponedjeljak je u Poreču pobijedila izabranu vrstu Crne Gore s 87:43 (22:14, 17:7, 18:14, 30:8) u pripremnoj utakmici za nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu u Francuskoj i Španjolskoj (17. do 27. lipnja).


U dvoboju neravnopravnih suparnika izabranice Stipe Bralića su posebno uvjerljive bile u posljednjoj četvrtini u kojoj su ubacile 30, a gošćama dopustile samo osam koševa.


Hrvatski izbornik je koristio 15 igračica među kojima je najefikanija bila Iva Slonjšak s 13 koševa. Karla Erjavec je bez promašaja ubacila 11 poena i podijelila sedam asistencija, a po 10 koševa postigle su Nina Premasunac i Lea Miletić.
Hrvatske košarkašice su imale visokih 53% realizacije iz igre, a pogodile su devet od 15 pokušaja za tricu.


U crnogorskoj reprezentaciji nijedna igračica nije došla do dvoznamenkastog broja koševa. Božica Mujović je imala devet poena, a Kristina Raković je ubacla osam.


Hrvatska će u Poreču odigrati još tri pripremne utakmice. U utorak će ponovno odmjeriti snage s Crnogorkama, a u subotu i nedjelju (29. i 30. svibnja) suparnice će im biti bosansko-hercegovačke reprezentativke.