Prvi domaći susret

Košarkašice FSV-a sutra na Kozali dočekuju Pulu Moviter: “Zanima nas samo pobjeda”

Katarina Blažević

BORBA ZA SREDINU LJESTVICE - Ivona Kajfeš/Foto S. DRECHSLER

BORBA ZA SREDINU LJESTVICE - Ivona Kajfeš/Foto S. DRECHSLER

Nadam se da ćemo sada napokon biti u punom sastavu, trebale bi igrati i Škare i Brandić, a ono što je najvažnije jest da su sve djevojke motivirane. To uopće nije upitno - kaže Kajfeš uoči susreta s Pulom



RIJEKA Košarkašice FSV-a sutra će na Kozali u prvoj domaćoj utakmici ove sezone protiv Pule Moviter pokušati isprati gorak okus nakon teškog poraza u prvom kolu kod dubrovačke Raguse. Riječanke su, doduše, igrale bez Karoline Škare i Dorotee Brandić, važnih karika iz startne petorke, dok su Dubrovčanke, koje igraju i FIBA EuroCup, u novu sezonu krenule s ambicijom obrane naslova prvakinja Hrvatske.


Ekipa trenera Igora Prtorića će od 17 sati ugostiti pulske igračice s kojima bi se trebale ravnopravno nositi.


– Išle smo u Dubrovnik oslabljene, bez dviju važnih igračica, ali i neopterećene. Ipak, loše smo otvorile utakmicu, no što je, tu je. One su ipak dosta kvalitetnije, tu utakmicu sada moramo zaboraviti i ići naprijed. Vidi se da imamo prostora za napredak i da moramo puno bolje igrati – kaže kapetanica FSV-a Ivona Kajfeš, 21-godišnja razigravačica.




Kajfeš je zapravo jedna od starijih u vrlo mladoj riječkoj ekipi koja ove godine neće imati lagan posao. Prošlu su sezonu završile na osmoj poziciji s jednakim omjerom pobjeda i poraza (8-14) kao i Puljanke. Sutrašnje gošće sada su definitivno oslabljene odlaskom jedne od najboljih igračica u Premijer ligi, Kelli Ann Schrauth.


– Igrale smo s Pulom ovoga ljeta na pripremnom turniru, tada je prvo poluvrijeme pripalo nama, ali su one na kraju pobijedile. I kod njih je došlo do dosta promjena, važne igračice su im otišle, ali su neke nove došle. Nadam se da ćemo sada napokon biti u punom sastavu, trebale bi igrati i Škare i Brandić, a ono što je najvažnije jest da su sve djevojke motivirane. To uopće nije upitno. Zanima nas samo pobjeda i sve ćemo napraviti da to ostvarimo – poručuje kapetanica.


Težak poraz u Dubrovniku je iza FSV-a, kaže Kajfeš, i motiva za pobjedu na Kozali ne nedostaje.


– Ove sezone će biti utakmica gdje ćemo se morati »baciti na glavu« da dobijemo, a ja se nadam i vjerujem da se nećemo boriti za ostanak, nego ponovo sredinu ljestvice – zaključuje Ivona Kajfeš.