Premijer liga

Košarkašice FSV-a kod aktualnih prvakinja otvaraju novu sezonu: Rezultat u drugom planu, afirmacija mladih primarni cilj

Katarina Blažević

FSV na početku priprema/Foto S. DRECHSLER

FSV na početku priprema/Foto S. DRECHSLER

Teško je s mladim igračicama nešto sada najavljivati i planirati, ali pokušat ćemo napraviti što bolji plasman. Djevojke će sigurno dati sve od sebe, ali evo, u tri pripremne utakmice niti jednom nismo bili kompletni - kaže Prtorić



RIJEKA Najteže i najduže gostovanje odmah na startu sezone. Košarkašice FSV-a danas (16 sati) otvaraju sezonu kod dubrovačke Raguse, aktualnih hrvatskih prvakinja. Ekipa trenera Igora Prtorića, koja je ostala ovoga ljeta bez tri prvotimke Ivane Krajine, Elene Peričić i Anje Perko, morat će se i ove sezone osloniti na mlade domaće snage. Primarni cilj je upravo afirmacija mladih igračica, dok je rezultat u drugom planu.


– Ragusa je apsolutno favorit, a mi idemo odigrati najbolje što možemo i izvući što bolji rezultati. Za nas će to biti teška utakmica jer su neke igračice i bolesne, povrijeđene… Tako da nismo otišli kompletni u Dubrovnik i zbog toga će biti još teže. Pokušat ćemo s mladom ekipom napraviti što bolji plasman ove sezone i pokušati afirmirati neke igračice – kaže trener FSV-a Igor Prtorić.


Riječki premijerligaš zasigurno ima najmlađu ekipu u ligi ove sezone, dobrim dijelom se radi o djevojkama koje su prošle sezone osvojile titulu juniorskih viceprvakinja. Perspektive ima, ali s očekivanjima su u FSV-u oprezni.




– Teško je s mladim igračicama nešto sada najavljivati i planirati, ali pokušat ćemo napraviti što bolji plasman. Djevojke će sigurno dati sve od sebe, ali evo, u tri pripremne utakmice niti jednom nismo bili kompletni. Koronavirus, pa upala grla, ozljeda zgloba… Iako vjerujem da će i druge ekipe s time imati problema.


Riječanke su uoči sezone odigrale susret s talijanskim Udinama, a na turniru u Puli odmjerile snage s Medveščakom i slovenskom ekipom Ledite.


– Protiv Udina je bila teška utakmica i tek prva ovoga ljeta pa smo nekako i očekivano izgubili. Protiv slovenske ekipe smo se dobro držali u prvom poluvremenu, ali nedostajale su nam igračice s kojima bismo, siguran sam, pružili bolji otpor. U drugoj utakmici smo vodili “plus 9” na poluvremenu, a na kraju izgubili. Ali eto, to su sve jake ekipe, što je tu je.


Trebamo ove sezone tražiti pobjede kod ekipa iz donjeg doma, ali bez obzira na sve, ja uvijek idem na pobjedu jer se svugdje može iznenaditi. Vjerujem svojim igračicama, one se neće predati niti na jednoj utakmici – zaključuje Igor Prtorić.