Alpe Adria kup

Košarkaši Škrljeva danas ugošćuju Kapfenberg Bullse i traže prvu pobjedu sezone, Zeleni ostali bez krilnog centra

Katarina Blažević

PREKINUTI CRNU SERIJU - Damir Rajković s igračima na minuti odmora/Foto M. LEVAK

PREKINUTI CRNU SERIJU - Damir Rajković s igračima na minuti odmora/Foto M. LEVAK

Morat ćemo igrati »small ball« košarku s četiri niska igrača jer nemamo tu širinu, ali očekujem da uzmemo prve bodove - kaže trener Rajković, koji danas neće moći računati na krilnog centra Obukwelua



RIJEKA Košarkaši DepoLink Škrljeva u današnjoj će, trećoj domaćoj utakmici u tjedan dana još jednom krenuti u lov za prijeko potrebnom prvom pobjedom ove sezone. Zeleni će od 17.30 sati u sklopu trećeg kola Alpe Adria kupa dočekati austrijske Kapfenberg Bullse, koji su identično startali u sezonu kao i momčad s Mavrinaca – s četiri ligaška poraza u jednako toliko utakmica.


Kapfenberg je i u Alpe Adria kupu upisao uvjerljive poraze od češkog Kolina i slovačkog Komarna, dok su Škrljevčani zasad odigrali samo susret s Kolinom.


Prilika je to da Zeleni napokon prekinu negativni niz, ali morat će danas zaigrati nešto drugačijim stilom igre zbog toga što se ozlijedio krilni centar Emeka Obukwelu. Ono što je barem pozitivno u momčadi Škrljeva je što se nakon oporavka od teže ozljede polako vraća Robert Kujundžić, također krilni centar, koji bi danas mogao debitirati u zelenom dresu.


Tanki pod košem




– Ne ide nam na ruku ozljeda Emeke jer smo i inače pod košem tanki. Kujundžić bi već danas mogao dobiti neke minute, osjeća se dobro i testiranja su prošla OK. S vremenom bi trebao imati sve veću ulogu u momčadi. Danas ćemo, stoga, morati igrati »small ball« košarku s četiri niska igrača jer nemamo tu širinu i sigurno je da ćemo patiti. Austrijanci su isto promijenili dosta igrača, prije pet dana su doveli i novog krilnog igrača, a pod košem imaju visokog Amerikanca, koji je dominantan.


Imaju i američkog braniča, a ostali su nešto mlađi, tako da bi nam to možda i trebalo odgovarati. Ako se dobro postavimo i krenemo dobro, mislim da imamo što tražiti i očekujem da uzmemo te prve bodove u Alpe Adria kupu – kaže trener DepoLink Škrljeva Damir Rajković, čija je ekipa u zadnjih nekoliko dvoboja loše otvarala utakmicu i pokušavala se »vaditi« u drugom dijelu, što ju je na kraju koštalo poraza.


Lakši ispiti


Nakon triju težih protivnika u HT Premijer ligi, Splita, Zadra i Cedevite Junior, Škrljevčanima sada slijede nešto lakši ispiti, barem na papiru. Ali i to može biti svojevrsni pritisak, jer pobjede su sada imperativ. Nakon nedjeljnog gostovanja kod Dinama, slijede Gorica, Zabok i Alkar.


– To je jedno psihološko opterećenje koje imaju mlađi igrači. Pritisak je da se nešto mora napraviti, a kada uđemo u taj neki zaostatak, onda razmišljaju na način da sada nemaju što izgubiti i da mogu igrati. Istina je da smo pružili dobar otpor protiv favorita, imali smo čak i otvorenu utakmicu u Zadru, ali to prvo poluvrijeme odigramo ispod svake razine i na tome moramo najviše raditi – zaključuje Rajković.