Hrvatski centar

Zubac kasnio na pripreme u Orlandu jer je bio pozitivan na koronavirus, zaigrao u zadnjoj utakmici prije nastavka sezone

Portal Novilist.hr

USA TODAY Sports

USA TODAY Sports

Znam da nitko o tome nije govorio, ali bio sam pozitivan na koronavirus. Prvi put sam testiran krajem šestoga mjeseca. Nisam imao puno simptoma, osim što sam se osjećao umorno dva, tri dana i izgubio sam osjet njuha - rekao je Ivica ZubacORLANDO Hrvatski košarkaš Ivica Zubac stigao je u Orlando dva tjedna nakon ostatka svoje momčadi, a razlog je tek sada i otkriven. Zubac je bio pozitivan na koronavirus.


– Znam da nitko o tome nije govorio, ali bio sam pozitivan na koronavirus. Prvi put sam testiran krajem šestoga mjeseca. Nisam imao puno simptoma, osim što sam se osjećao umorno dva, tri dana i izgubio sam osjet njuha.


Nakon toga sam testiran svakodnevno kako bi zadovoljio sve protokole i pridružio se momčadi u Orlandu, ali bilo je teško jer nisam  mogao u dvoranu. Nikako nisam bio u mogućnosti održati formu. Radio sam neke stvari, ali teško je na taj način nadoknaditi trening u dvorani i utakmice. Učinio sam koliko sam mogao, ali volio bih da sam od početka s momčadi – rekao je hrvatski centar za američke medije.
Zubac je za svoje LA Clipperse noćas po hrvatskom vremenu zaigrao u prijateljskoj utakmici protiv Sacramento Kingsa. Upisao je dva poena i šest skokova u 13 minuta igre, a njegovi su Clippersi izgubili 106:102.